Ensimmäiset Horisontti 2020:n pk-instrumentista rahoitusta saaneet yritykset julkistettu

 

 

 

24.9.2014 East & North Finland uutiskirje

Euroopan komissio on julkistanut ensimmäiset Horisontti 2020 -ohjelman pk-istrumentista rahoitusta saaneet yritykset. Ensimmäisen arviointimääräajan hakuun  tuli  yhteensä 2662 ehdotusta, joista 317 täytti arviointikriteerit. Näistä 49 prosenttia eli 155 pientä ja keskisuurta yritystä sai rahoitusta, 50 000 euroa kukin. Myöhemmässä vaiheessa yritysten hankkeille on mahdollista saada komission lisätukea jopa 2,5 miljoonaa euroa.

Rahoituksen saaneista yrityksistä suomalaisia oli viisi. Yksi rahoituksen saaneista on mikkeliläinen Inray Oy, joka kehittää energiasektorille järjestelmiä kiinteän polttoaineenlaadun ja kosteuden mittaamiseen. Kasvua kansainvälisillä markkinoilla tavoitteleva Inray voi rahoituksen avulla demonstroida laadunmittausjärjestelmänsä tuotannollista käyttöä laajamittaisesti eri puolilla Eurooppaa.

Horisontti 2020 -ohjelman pk-instrumentin on tarkoitus auttaa innovatiivisia pk-yrityksiä viemään ideoita suunnittelupöydältä markkinoille. Rahoitusta instrumentista myönnetään seitsemän vuoden aikana yhteensä noin kolme miljardia euroa, lisäksi tarjotaan neuvontaa ja tukipalveluita liiketoiminnan kehittämiseen. Ensimmäisessä vaiheessa rahoitetaan pilotointia, demonstrointia ja testausta. Komission myöntämän rahoituksen määrä on 0,5-2,5 miljoonaa euroa, 70 prosentin osuus hankkeen rahoituksesta.

Seuraavat hankkeiden arviointimääräajat ovat 24. syyskuuta ja 17. joulukuuta (ensimmäinen vaihe) ja 9. lokakuuta ja 17. joulukuuta (toinen vaihe). Haku on kuitenkin auki jatkuvasti, joten hakemuksen voi jättää koska vain.

Lisätietoja:
Komission tiedote
Rahoituksen saaneen yritykset kartalla
Lista rahoituksen saaneista yrityksistä
Tiedote Inray Oy:lle myönnetystä rahoituksesta
Horisontti 2020, pk-instrumentti

 

Viimeksi päivitetty: 25.9.2014