1. kiertokirje

Hyvät kollegat!


Kansainvälinen fennougristikongressi järjestetään joka viides vuosi vuoroin Suomessa, Virossa, Unkarissa ja Venäjällä. Se on alan suurin kongressi, ja se kokoaa yhteen suomalais-ugrilaisten kielten ja kansojen tutkijoita. Kongressi on perinteisesti monitieteinen, ja mukaan kutsutaan kielitieteilijöitä, arkeologeja, historioitsijoita, folkloristeja, kansatieteilijöitä ja kirjallisuudentutkijoita, joiden tutkimuksessa suomalais-ugrilaisuus on esillä.


XII kansainvälinen fennougristikongressi järjestetään Oulun yliopistossa Linnanmaan kampuksella 17.–21. elokuuta 2015. Ohjelma koostuu plenum-esitelmistä, symposiumeista ja sektioesitelmistä. Kongressilla ei ole erityistä teemaa, mutta ohjelmassa pyritään aiempaa selkeämpään tieteelliseen yhtenäisyyteen. Oheisesta linkistä pääset kongressin verkkosivuille, jotka ovat suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Sivuja täydennetään sitä mukaa, kun tiedot täsmentyvät.


Ehdotukset symposiumeista pyydetään lähettämään osoitteeseen harri.mantila(at)oulu.fi 30.9.2013 mennessä. Ehdotuksesta tulee käydä ilmi symposiumin vastuullinen johtaja ja aihepiiri. Nämä tiedot pyydetään lähettämään englanniksi. Symposiumin johtaja huolehtii abstraktien arvioinnista, ja jos symposiumiesitelmistä halutaan tehdä julkaisu, johtaja huolehtii myös sen toimittamisesta ja julkaisemisesta.


Tervetuloa


Harri Mantila


XII kansainvälisen fennougristikongressin presidentti

Viimeksi päivitetty: 20.3.2013