Kirjailijavierailu 13.2.2018: Valdur Mikita

Virolainen kirjailija Valdur Mikita vierailee Oulussa
Viron 100-vuotispäivän alla.

Viron tasavalta täyttää 100 vuotta 24. helmikuuta, ja sen kunniaksi suomalais-virolaista kulttuuriyhteistyötä tekevä Tuglas-seura järjestää viidettä kertaa valtakunnallisen virolaisen kirjallisuuden viikon.

Virolaisen kirjallisuuden viikolla laajennetaan näkökulmia runouden avulla, jännitetään lastenkirjallisuuden parissa, pohditaan kirjallisuutta ja kustantamista yleisellä tasolla sekä keskustellaan tietenkin virolaisen kirjallisuuden suomentamisesta, sen lukemattomista iloista ja haasteista. Kirjallisuusiltaan voi tulla tapaamaan lempikirjailijaansa tai haistelemaan uusia tuulia. Mukana tapahtumassa on viime vuosien toivotuimpia kirjailijoita, niin proosakirjallisuutta, runoutta kuin lastenkirjallisuutta.

Tuglas-seura julkaisee virolaisen kirjallisuuden viikkoa varten kirjallisuuslehti Helmin, joka sisältää tietoa virolaisesta kirjallisuudesta sekä aikaisemmin suomentamattomia näytteitä viikolle osallistuvien kirjailijoiden tuotannosta ja paljon lukuvinkkejä. Lehteä jaetaan kirjallisuusillassa, sitä voi tilata Tuglas-seurasta, ja sen voi kirjallisuusviikon aikana lukea Tuglas-seuran verkkosivuilla.

Oulussa vierailee tiistaina 13. helmikuuta Virossa supersuosittu kirjailija ja semiootikko Valdur Mikita

Ensin on vironkielinen luento Kukeseene kuulamise kunst: eestlase portree (klo 14.15-15.45 salissa HU110) ja sitten keskustelutilaisuus (klo 18 Aleksinkulmassa, Aleksanterinkatu 9).

Valdur Mikita on kirjoituksillaan ja puheillaan saanut virolaiset tarkastelemaan oman kulttuurinsa ja kielensä ilmiöitä uusin silmin sekä pohtimaan identiteettiään. Mikita näkee tuoreita ja usein odottamattomiakin merkityksiä luonnon ja ihmisen välisissä suhteissa. Suuri osa näistä huomioista on erittäin kiinnostavia myös suomalaisille – olemmehan mekin suomalais-ugrilaista kansaa. Uusimmassa kirjassaan Mikita pohtii mm. introverttiyden ja yliherkkyyden alkuperää ja vaikutusta meihin.

Järjestäjät ja lisätiedot

Oulun Tuglas-seura
Jukka Mettovaara, puheenjohtaja
oulu@tuglas.fi