Mentorointi

Kielen avulla osalliseksi -hankkeen työuramentoroinnin ensimmäinen ryhmä käynnistyi tammikuun lopussa. Toinen ryhmä käynnistyy syyskuussa 2019. Ryhmään voi edelleen hakea mukaan!

Kiinnostaako sinua mentorointi?

Voit nyt hakea syyskuussa alkavaan ryhmään. Mentorointi kestää noin 8 kuukautta, aikataulut tarkentuvat myöhemmin.

Hae mentorointiin aktoriksi, jos

- olet maahanmuuttaja, sinulla on ammatti tai koulutus ja osaat suomea

- haluat oppia lisää työelämästä mentorilta (haluat löytää töitä, haluat oppia enemmän työelämästä tai haluat ehkä vaihtaa alaa).

Hae mentorointiin mentoriksi, jos

- olet oman alasi ammattilainen, jolla on usean vuoden kokemus suomalaisesta työelämästä

- haluat auttaa maahanmuuttajaa ymmärtämään paremmin suomalaista työelämää sekä verkostoitumaan.

Jos haluat ilmoittautua mentoriksi, täytä tämä hakulomake

Jos haluat ilmoittautua aktoriksi, täytä tämä hakulomake

Käsittelemme tietojasi tietosuojaselosteessa kerrotulla tavalla.

Elokuun ja syyskuun aikana myös Regina, Idalina ja Maryam etsivät mentoria.

Jos haluat tietää heistä lisää, voit katsoa omat videot Maryamista, Reginasta ja Idalinasta. Jokainen heistä löysi jo mentorin, mutta moni muukin korkeasti koulutettu maahanmuuttaja Oulun seudulla etsii mentoria!

Jos sinulla on kysyttävää mentoroinnista, voit laittaa sähköpostia Rikupekalle (rikupekka.leinonen(at)oulu.fi). Ilmoittautua voi ympäri vuoden, ryhmiin liittyminen on mahdollista myös ryhmien ollessa jo käynnissä, kun sopiva pari on löytynyt.

Mentoroinnin ideana on, että suomalaisesta työelämästä jo paljon kokemusta omaava ammattilainen auttaa ja neuvoo saman alan maahanmuuttajaa. Mentori voi auttaa esimerkiksi CV:n kanssa, työhakemusten kanssa tai tutustuttamalla maahanmuuttajaa mentorin omaan työpaikkaan. Mentoroinnin ideana ei ole niinkään ammatillisten valmiuksien parantaminen, vaan suomalaisen työelämän, työkulttuurin ja ns. hiljaisen tiedon jakaminen. Vaikka maahanmuuttaja osaisi oman alansa täydellisesti, voi töihin pääseminen olla vain kiinni esimerkiksi siitä, ettei hän tiedä, miten hakea töitä tai millaisen työhakemuksen kirjoittaa. Mentorin avusta voi olla siis todella suurta hyötyä.

Mentorointi on vapaaehtoista, siitä ei makseta palkkaa. Ideana on, että aktori voi saada uusia mahdollisuuksia työllistymiseen, kun taas mentori pääsee katsomaan omaa alaansa ja suomalaista työelämää eri näkökulmasta, jolloin hän voi itsekin hyötyä mentoroinnista. Vähintäänkin mentori oppii uusia asioita toisesta kulttuurista sekä sen, miten suomalainen työkulttuuri eroaa toisen maan työkulttuurista.

Viimeksi päivitetty: 5.9.2019