Haemme ala­kou­lus­sa ruot­si­a en­si lu­ku­vuon­na opet­ta­via luo­kan­opet­ta­jia mu­kaan kou­lu­tuk­seen!

Opetatko ensi lukuvuonna alakoululaisille ruotsia Pohjois-Suomessa?
Ovatko ruotsin kielen taitosi ruosteessa tai onko motivaatiosi piilossa?

Tule mukaan Oulun yliopiston ruotsin kielen oppiaineen organisoimaan Hallå!-projektiin, joka on suunnattu ensi lukuvuonna alakoulussa ruotsia opettaville luokanopettajille, jotka eivät ole suorittaneet ruotsin kielen sivuaineopintoja yliopistossa.
 
Projektin aikana

  • päivität ja parannat ruotsin kielen taitojasi sekä ruotsalaisen kulttuurin tuntemustasi käytännönläheisellä tavalla (mm. ruotsinkieliset laulut ja leikit tulevat tutuiksi)       
  • saat ideoita, inspiraatiota ja vertaistukea ruotsin kielen opettamiseen
  • tutustut kielirikasteiseen opetukseen ja toteutat sitä myös käytännön työssäsi (ruotsin kielen ammattilaiset sekä projektiin kuuluvat toiset luokanopettajat ovat tukenasi)
  • saat omalle ruotsin kielen opetusryhmällesi ruotsinkielisen ystäväluokan, jota myös tapaatte (kouluvierailut kustannetaan Hallå-projektin varoilla).

 
Svenska kulturfondenin rahoittama Hallå!-projekti käynnistyy mukana olevien mentoreiden ja luokanopettajien aloitustapaamisella Oulun yliopistossa joulukuun alussa 2018. Silloin sovitaan kuluvan lukuvuoden koulutuspäivistä (noin 1–2 kertaa/kk) ja innostutaan yhdessä.  
 
Syksystä 2019 lähtien opettajat toteuttavat saamiaan oppeja käytännössä sekä tekevät yhteistyötä mentoreidensa, toisten luokanopettajien ja ruotsinkielisen kummiluokkansa kanssa. Lukuvuonna 2020–2021 on puolestaan aika arvioida projektin tuloksia.
 
Alltså: Jos ruotsin kielen taitosi tai motivaatiosi on hukassa ja siitä huolimatta sinun pitäisi opettaa ruotsia kuudesluokkalaisille ensi lukuvuonna, ilmianna itsesi ja vie koko luokkasi unohtumattomalle vadelmavenematkalle ruotsin kielen ja kulttuurin herkulliseen maailmaan!
 
Lisätiedot ja ilmoittautumiset 17.11.2018 mennessä:
ruotsin kielen yliopisto-opettaja Marja-Leena Kivelä: marja-leena.kivela[at]oulu.fi

Viimeksi päivitetty: 15.10.2018