University of Oulu, 2016

KÄYNNISSÄ: Opettajan digitaitotarjotin, 6 op

Kenelle?

Koulutus on suunnattu työssä oleville esi-, perus- ja lukio-opetuksen opetushenkilöstölle. Koulutus soveltuu niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin. Koulutuksen alussa osallistuja luo oman oppimispolkunsa kurssille valiten teemat, joiden pohjalta keskittyy kehittämään osaamistaan.

Mitä?

Koulutuksessa käsitellään tämän hetken keskeisiä opetuksen digitalisaation teemoja sekä niihin liittyviä välineitä ja sovelluksia. Joustavassa ja ohjatussa kuuden opintopisteen laajuisessa verkkokoulutuksessa osallistuja valitsee yhteisen johdanto-osuuden lisäksi opiskeltavaksi kaksi teema-aluetta, joihin perehtyy syvällisemmin oman oppimispolkunsa mukaisesti. Opiskelijoiden itsenäistä työskentelyä tuetaan tutoroinnilla ja vertaisoppimisella.

Koulutuksen sisältö:

1. Yhteinen johdantojakso

2. Valinnaiset teemat:

•     Monimediainen digitaalinen esittäminen (video, animaatio ja digitarinat opetuksessa)
  •     Web-sovellukset opetuksessa (appsit, sosiaalinen media ja pilvipalvelut)
  •     Ohjelmoinnillinen ajattelu ja graafinen ohjelmointi
  •     Turvallisesti ja vastuullisesti verkossa
  •     Media- ja tiedonhankintataidot digiajassa

3. Palaute- ja koontijakso

Lisäksi koulutuksen aikana järjestetään kolme ajankohtaista webinaaria kurssiin liittyvistä aiheista. Hyväksyttyyn suoritukseen kuuluu vähintään kahteen webinaariin osallistuminen. Webinaarit järjestetään
ti 11.2.2020 klo 15-16
ti 10.3.2020 klo 15-16