etusivulle
Oppimateriaalit teknologiakasvatus yhteistyokumppanit yhteystiedot etusivulle
muotoilu askartelu niksinurkka verkkomateriaalit muotoilu askartelu niksinurkka verkkomateriaalit muotoilu askartelu niksinurkka verkkomateriaalit muotoilu askartelu niksinurkka verkkomateriaalit verkkomateriaalit niksinurkka Valineet ja materiaalit
 

 

teknokas automaatio teknokas kemia ilmailu muotoilu koneet&mekanismit sahko & elektroniikka energia

 

 

Automaatiota arkeen

Automaatiolla on yhä merkittävämpi rooli rakennetussa ympäristössämme. Sen merkitys ei ulotu pelkästään teollisuuteen, vaan yhä enenevässä määrin myös jokapäiväiseen elämäämme. Kodeissammekin automaatiota hyödynnetään monissa laitteissa. Emme välttämättä tule edes ajatelleeksi, miten paljon elämäämme on automatisoitu.

Aihealuetta lähestymme tutustumalla ympäristöömme. Miten automaatio ja robotiikka elämän eri alueilla ilmenee? Missä sitä esiintyy rakennetussa ympäristössämme?

Automaation ja robotiikan aihealueessa käytetään mm. koulumaailmaan suunniteltuja ympäristöjä luovalla ja innovatiivisella tavalla. Picaxe -järjestelmän mikrokontrollerit tarjoavat hyvän ja kohtuullisen edullisen mahdollisuuden tehdä toimivia 'oikeita' laitteita tarvitsemiimme tilanteisiin. Muitakin ympäristöjä on käytössämme, mm. Legon MindStorms -sarja, Putte ja Roope-robotit.


Laiteympäristöjen käyttöön tarjoamme koulutusta. Käy katsomassa (Koulutus – Ajankohtaista) milloin on seuraava koulutus ja ilmoittaudu mukaan.

Lego NXT 2.0
ohjelmointiesimerkkejä.pdf

Picaxe_automaatiotehtäviä.pdf

Seurailija.pdf (UUSI!)

Lego NXT laajennus
kaapeliohje.pdf

Lego NXT 2.0
ohjelmointiesimerkkejä.pdf

Picaxe.pdf

Venymäliuska.pdf


Pixace
Lego robotiikkaa
Lego engineering
LEGO Mindstorms RIS 1.5
LEGO Mindstorms -robottien rakennusohjeita
LEGO Mindstroms - kuvia & kirjallisuutta
ROBOLAB -ohjelmointi ohjeita

 
OEI Oulun yliopisto