Yritykset koulutus teknoverstas teknologiakasvatus yhteistyokumppanit yhteystiedot etusivulle
teknologiakasvatus teknoverstas koulutus yhteistyokumppanit yhteystiedot etusivulle
 

Innostu ja ideoi Teknokkaassa!

 

Teknokkaassa voit koota ja virittää tiimisi tuotekehitystaajuudelle. Teknokkaan Innovaatiopajat rohkaisevat kaikkia osallistujia käyttämään luovuuttaan. Uudessa yritysmaailman tavanomaisesta toimintaympäristöstä poikkeavassa tehtäväympäristössämme on aina tilaa uusille ideoille ja toimintatavoille. Venymäliuskoilla toteutettu ajonhallintajärjestelmä autoradalle ja Twister -pelin tapaan ohjailtava ilmalaiva ovat jo meillä vierailleiden yritysten toteuttamia villejä visioita.

 

Kun teet - ajattelet!

Teknokkaan Innovaatiopajoissa voi suunnitella käyttöliittymiä ilmalaivalle, kokea
vauhdin hurmaa slottiradalla tai pohtia mikä vaikuttaa CO2 Dragsterin nopeuteen. Innovatiivisuuteen
ja luovuuteen kannustavat innovaatiopajat  räätälöidään yritysten tarpeisiin tapauskohtaisesti. Teknokkaan henkilöstön asiantuntevassa ohjauksessa onnistut! 

Teknokas pajat:

  Referenssejä:
CO2 DRAGSTERS -TAIDETTA VAI TEKNOLOGIAA?
Suunnittele ja muotoile oma ajoneuvosi, testaa ja kisaa 20 metriä pitkällä radalla. Ajoaineena toimiva 12 gramman hiilidioksidipatruuna kiidättää ajokkisi lähelle moottoritie-nopeuksia. Kuinka nopeasti tiimisi saa ajokkinsa kulkemaan!
“CO2 Dragsters -työpaja alleviivaa oivallisella tavalla ryhmähengen ja oikean työnjaon löytämistä. Tulos riippuu myös ryhmän keskinäisestä dynamiikasta"
Pekka Koski, PR- ja viestintäpäällikkö,
Auto-Bon Oy.

TEKNORAMA
Putte, Picaxe vai Lego Mindstorms Unlimited. Putte johdattaa sinut helposti ohjelmoinnin saloihin. Haasteita haluaville meillä on tarjolla Lego Mindstorms Unlimited ja Picaxe -laiteympäristö. Eri tehtävistä voit valita robottijalkapalloa, sumorobotti- ja pelastustehtäviä tai rakentaa täysin oman sovelluksen. Onko se ledeillä toimiva joulukuusi vai varashälytin tai jotain ihan muuta?
 

 

Auto-Bon Oy:n lisäksi työpajoja ovat
olleet kokemassa jo muun muassa

Clothing Plus Oy
Elega Oy
Ludocraft Ltd.
Netvisa Oy
Hermia Oy
WSOY Pro Oy
Efora Oy
ABB Switches and Breakers
Vaasan ammattikorkeakoulu, Kone-osasto

TEKNOALLAS
Tyyni suvanto vai virtaava joki – Teknoaltaassa suunnittelemasi laite voi edetä passiivisesti virran mukana tai hyödyntäen uusiutuvia energiamuotoja. Kerää, varastoi ja vapauta sähköenergiaa – mahdollisimman tehokkaasti. Energialähteinä käytössäsi on vain tuulta, juoksevaa vettä ja valoa.  Valmistamasi laitteen olisi liikuttava altaassa mahdollisimman pitkälle. Onko se mahdollista?
 
LET'S ZEPPELIN
LET'S ZEPPELIN
Oletko koskaan ajatellut miten ilmalaivaa ohjataan. Pystyisitkö kontrolloimaan zeppeliniä kehollasi? Tule ideoimaan, rakentamaan ja testaamaan käyttöliittymäsi -saatko sinä ja tiimisi ilmalaivan hallintaasi!
  "Todella sai uutta tietoa: positiivinen ilmapiiri ja asioiden yksinkertaistaminen olivat loistava didaktinen menetelmä,
josta voimme kaikki ottaa oppia."
Vaasan ammattikorkeakoulu, Kone-osasto.
VAUHDIN HURMAA!
Oletko insinööri vai taiteilija – ohjaako suunnitteluasi muoto vai matematiikka? Teknokkaan 36m pitkällä autoradalla testataan tiimien välistä paremmuutta leikkimielisillä tehtävänannoilla, missä hitain tai nopein voi voittaa. Joukkueet kasaan ja legot liikkeelle!