18.9.2019 Uutinen

Yhteisöllisyys korostui Kontinkankaan Telluksen avajaisissa

Kontinkankaan Telluksen avajaisia vietettiin 17.9. kahdessa osassa.

16.9.2019 Uutinen

Tiede on isosti näkyvillä kestävän kehityksen viikolla

Oulun yliopiston kestävän kehityksen viikolla (vk 41) on paljon hyvin mielenkiintoista tiedesisältöä.

13.9.2019 Uutinen

Kontinkankaan Telluksessa järjestetään paljon mielenkiintoisia tapahtumia

Pian aukeava Kontinkankaan Tellus tuo Kontinkankaan kampukselle paljon uudenlaisia tapahtumia. Telluksessa järjestetään säännöllisesti muun muassa aamujoogaa, uraohjauksen ja opintopsykologin työpajoja, alumnitarinoita, lounasseminaareja, vuorovaikutusvalmennusta sekä tutkimusinstituuttien aamupalatilaisuuksia.

10.9.2019 Uutinen

Self-Hack sai opiskelijoilta hyvää palautetta

Kaikille tänä syksynä opintonsa aloittaville järjestettiin Self-Hack orientaatioviikon päätteeksi. Self-Hackissä opiskelijat ensin tutustuivat itseensä ja muodostivat kokonaiskuvan elämästään, minkä pohjalta he sitten loivat itselleen mielekkäitä ja merkityksellisiä tulevaisuudensuunnitelmia sekä tapoja toteuttaa ne.

26.8.2019 Uutinen

Tänä syksynä uudet opiskelijat aloittavat opinnot löytämällä elämälleen suunnan

Syyskuun kuudentena päivänä tänä vuonna arviolta noin 2000 aloittavaa opiskelijaa käy läpi Self-Hackin Oulun yliopistolla.

6.8.2019 Uutinen

University Business Forum kerää jälleen tutkijat ja yritysmaailman yhteen 16.10.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty University Business Forum keräsi yliopistolle yli 300 tutkijaa ja yritysten edustajaa keskustelemaan yliopiston ja yritysmaailman välisestä yhteistyöstä.

28.5.2019 Uutinen

Telluksen palvelupiste on kiinni kesällä 26.7. - 4.8.

Tellus palvelee yliopiston väkeä suurimman osan kesästä. Palvelupiste on kiinni 26.7. - 4.8. eli käytännössä viikon 31 ajan.

16.5.2019 Uutinen

Sodankylässä järjestetään avaruusaiheinen hackathon kesäkuussa

Midnight Sun Space Challenge ratkoo suuria avaruusmatkailuun liittyviä kuysymyksiä.

7.5.2019 Uutinen

Meet the Top scientist -seminaarissa kurkattiin virtuaalitodellisuuden robotiikan tulevaisuuteen

Meet the top scientist -seminaari järjestettiin 7.5. Telluksen Stagella. Seminaarissa oli puhujina kolme eri alan tutkijaa, jotka työskentelevät tällä hetkellä robotiikan ja virtuaalitodellisuuden parissa, Steven LaVallen haastattelu sekä paneelikeskustelu tulevaisuudesta.

17.4.2019 Uutinen

Innovatiivisia ratkaisuja ja eväitä tulevaisuuteen sOULUtionsista

Poikkitieteellistä sOULUtions -tapahtumaa vietettiin Telluksessa 10. - 12.4. Tapahtuma keräsi lähes sata osallistujaa, joista muodostettiin 20 tiimiä luomaan ratkaisuja erilaisiin haasteisiin. Tapahtuman kolme eri teemaa sisälsivät yritysten, kaupungin sekä tutkijoiden kohtaamia haasteita.

12.4.2019 Uutinen

Soulutionsissa palkittiin sokerin liikakäyttöä vähentävä ratkaisu

SOULUtionsissa luotiin ratkaisuja tutkijoiden, yritysten ja Oulun julkishallinnon antamiin haasteisiin. Kolmen päivän aikana luodut ratkaisut kuultiin tänä iltapäivänä Telluksessa.

12.4.2019 Uutinen

Kuinka yliopiston tulisi näkyä Euroopan kulttuuripääkaupungissa vuonna 2026?

Oulun kaupunki hakee Euroopan kulttuuripääkaupungin statusta vuodelle 2026.

4.4.2019 Uutinen

Ehdota nimiä Kontinkankaan Telluksen uusille tiloille!

Oulun yliopiston Kontinkankaan kampukselle Aapistie 7A:n aulatilan ympärille valmistuu syksyksi 2019 uusi Tellus. Tilat avataan syksyllä ja nyt tarvitsisimme hyvät nimet seitsemälle huoneelle. Nimettävistä huoneista kuusi on kokoushuoneita ja yksi ryhmätyötila.

29.3.2019 Uutinen

Tellus on osittain kiinni 10. - 12.4.

Telluksessa järjestetään Soulutions-niminen tapahtuma 10. - 12.4. Ryhmätyöskentelytila Parkia lukuunottamatta koko Tellus on varattu Soulutionsille tänä ajanjaksona.

29.3.2019 Uutinen

Soulutionsissa saat 5 opintopistettä maailman parantamisesta

Oulun yliopistolla järjestetään 10. - 12.4. Soulutions-niminen tapahtuma, jossa osallistujat ratkovat yhdessä eri viiteryhmien kohtaamia ongelmia ja haasteita.

19.3.2019 Uutinen

Ajanhallintatyöpaja 4.4. Telluksessa

Antti Niittyviita pitää Telluksen Galaxyssa työpajan ajanhallinnasta torstaina 4.4. klo 16 - 18.

7.3.2019 Uutinen

Brown Bag: Onnellisuus

YK:n onnellisuuden päivänä, 20.3. klo 11 - 12 Telluksen Stagella kuullaan tutkimustietoa onnellisuudesta.

7.3.2019 Uutinen

Soulutions tarjoaa mahdollisuuden verkostoitumiseen ja itsensä kehittämiseen

Oulun yliopistolla järjestetään 10.–12.4 poikkitieteellinen tapahtuma Soulutions, jossa etsitään uusia näkökulmia ja ratkaisuja yritysten, tutkijoiden sekä kaupungin kohtaamiin haasteisiin.

6.3.2019 Uutinen

Työelämäpalveluiden piste on avattu Tellukseen

Telluksen keskellä on nyt uusi työelämäpalveluiden piste, josta voi saada apua työhakuun liittyvissä kysymyksissä. Palvelupiste palvelee opiskelijoita torstaisin ja perjantaisin klo 9 - 11.

12.2.2019 Uutinen

Opiskelijalipulla Polar Bear Pitchingin konferenssiin

Polar Bear Pitching järjestetään tänä vuonna jo kuudetta kertaa. Tapahtuman yhteydessä järjestetään konferenssi, jonka lipuista saa nyt roiman opiskelija-alennuksen.

11.2.2019 Uutinen

Keksitkö keinon puolittaa suomalaisten hiilijalanjälki?

Kehitä uusi tapa vähentää hiilidioksidipäästöjä ja voit päästä toteuttamaan ideasi käytännössä.

23.1.2019 Uutinen

Avantouinti tekee ihmeitä sekä terveydelle että startupeille

Oulun yliopistossa tehtiin tutkimusta avantouinnin terveyshyödyistä ja avantouinnin havaittiin olevan olennaisessa asemassa ainakin stressinhallinnassa, itsetunnon kohottamisessa ja kivunlievityksessä.

23.1.2019 Uutinen

CV-sohva tekee toisen kiertueen alkuvuodesta

Haluatko apua urasuunnittelussa tai työnhaussa? CV-sohvalla voit jututtaa rekrytoinnin ammattilaisia ja saada arvokasta näkemystä siihen, kuinka pääset tavoitteisiisi.