Tellukselle myönnettiin todistus erinomaisesta harjoittelupaikasta

Telluksen tämän syksyn harjoittelijat Pekka Hirvonen ja Tekla Heinonen myönsivät harjoittelunsa päätteeksi Tellukselle todistuksen harjoittelupaikkana olemisesta. Todistuksessa Telluksen todettiin suoriutuneen erinomaisesti harjoittelupaikan tehtävistään. Alta voit lukea koko todistuksen.

TODISTUS HARJOITTELUPAIKKANA OLEMISESTA

Tellus (Linnanmaa & Kontinkangas) on todistetusti toiminut harjoittelupaikkana Pekka Hirvoselle ja Tekla Heinoselle  19.8.2019-15.11.2019.

Telluksen työtehtäviin on kuulunut muun muassa seuraavat asiat, jotka ovat listattuna alla:

Arvio suoriutumisesta

Tehtäviin perehdyttäminen: “Tellus hoiti perehdyttämisen tyylillä ja taidolla. Asiat tulivat selväksi ja aina sai kysyä selkeän vastauksen saaden.

Työyhteisöön mukaan ottaminen: “Heti ensimmäisestä päivästä alkaen pääsimme osaksi porukkaa eikä koskaan ollut mitenkään erillinen olo. Oli mahtavaa päästä osaksi yhteisiä keskusteluja ja läpänheittoa.

Monipuolisten työtehtävien antaminen: “Tämä oli hyvä harjoittelu, kun pääsimme  testaamaan montaa erilaista työhommaa ja -tehtävää. Ei todellakaan tarvinnut tehdä vain yhtä ja samaa asiaa kolme kuukautta - tai heilutella käsiä.

Vastuun antaminen: “Pääsimme tekemään ihan oikeita työjuttuja ja päätöksiäkin itse, joskaan missään vaiheessa ei tarvinnut pelätä olevansa yksin. Itsevarmuus omaan tekemiseen kasvoi.

Uusia näkökulmia työelämään: Tämä kosketus työelämään oli erittäin hyödyllinen ja saimme uusia näkökulmia siihen mitä haluamme tehdä tulevaisuudessa.

Kaiken kaikkiaan Telluksen voidaan todeta suoriutuneen tehtävistään erinomaisesti. Voimme lämmöllä suositella Tellusta myös tuleville työntekijöille ja harjoittelijoille.

Mitä harjoittelusta jäi käteen?

Tekla ja Pekka kirjoittivat lisäksi lyhyet tekstit kokemuksestaan Telluksen harjoittelijana. Seuraavassa he avaavat hieman tarkemmin, mitä Telluksen harjoittelijana pääsi tekemään ja oppimaan:

"Ei ole tarvinnut pöhistä eikä käsiä heilutella tämän harjoittelun aikana. Hain Telluksen harjoittelijaksi, koska halusin nähdä, mitä kaikkea Telluksessa varsinaisesti tehdään ja millaista projekti- ja toimistotyöskentely tällaisessa ympäristössä on. Oma aiempi työkokemus oli täysin eri alalta, joten harjoittelu oli erilaisuudessaan erittäin antoisa.

Mitä sain irti tästä harjoittelusta? Kolmen kuukauden aikana pääsi tekemään hyvin monipuolisia tehtäviä, jotka vaihtelivat tapahtumien suunnittelusta ja toteuttamisesta raporttien kirjoittamiseen ja muoviluurangon raahaamiseen. Parasta harjoittelussa oli ehdottomasti kuitenkin se, että pääsi itse tekemään ja päättämäänkin asioista. Esimerkiksi Kekeviikon suunnittelussa pääsin käyttämään luovuutta ja kehittelemään viikon tapahtumia ja niiden visuaalista ilmettä. Itsevarmuus omaan tekemiseen kasvoi, organisointitaidot paranivat ja ymmärrys projektityön luonteesta kehittyi.

Ensimmäinen puolitoista viikkoa harjoittelusta meni lähinnä ihmetellessä ja opetellessa, mitä kaikkia Telluksessa oikein tapahtuu ja mitä täällä tehdään. Eri työntekijöillä on yhtä aikaa eri projekteja ja niistä selville pääsemisessä, puhumattakaan niiden ymmärtämisessä meni oma aikansa. Sen jälkeen hommaa kuitenkin riitti eikä tylsää tullut. Päähommakseni muodostui harjoittelun puoleen väliin osunut Kestävän kehityksen viikko, johon käytinkin eniten aikaa suunnittelun, yhteydenottojen ja viestinnän muodossa. Sen lisäksi pääsin auttamaan muissa isoissa tapahtumissa kuten Self-Hackissä, Vulcanalian ständillä, Tellus Kontinkankaan avajaisissa ja University Business Forumissa. Muuten toimin Service Pointilla, R3-hankeessa ja olipa meillä harkkareilla näppimme pelissä Telluksen instagramissakin.

Kaiken kaikkiaan harjoittelu Telluksessa oli erittäin hyödyllinen ja opetti monta uutta asiaa asiantuntijamaisesta projektityöskentelystä. Sisällön lisäksi myös itse työyhteisö otti hyvin vastaan ja heti alusta alkaen koin olevani täysivaltainen jäsen Telluksen työntekijöiden keskuudessa."

- Tekla Heinonen

Harjoittelijana Telluksessa syksyllä 2019.

"Harjoittelu Telluksessa tarjosi minulle opiskelijan näkökulmasta loistavat eväät tulevaisuuden työelämään. Ennen kaikkea sain nähdä ja kokea millaista työskentely projekti- ja asiantuntijaorganisaatiossa on. Harjoittelijana pääsin myös tutustumaan yliopiston toimintaan paremmin ja ymmärsin miten esimerkiksi Telluksen toiminnot liittyvät koko yliopiston strategiaan. Meitä harjoittelijoita kohdeltiin alusta asti tasavertaisina muiden kanssa, ja saimmekin aidosti vastuuta tehdä ja päättää asioita.

Projektityön luonteesta johtuen myös minun työtehtäväni muokkautuivat harjoittelun aikana. Alusta asti olin kiinnostunut kansainvälisistä asioista, ja päätehtäväni olikin olla mukana suunnittelemassa ja organisoimassa Festival of Culturesia. Oli huikea fiilis olla mukana toteuttamassa tapahtumaa alusta loppuun ja huomata miten paljon koko tiimin työ toi iloisia ilmeitä osallistujien kasvoille.

Olin myös aktiivisesti mukana toteuttamassa Kickstart-liikeideakilpailun Oulun yliopiston semifinaaleita sekä ylläpitämässä Telluksen Instagram-kanavaa. Näiden lisäksi päiväni sisälsivät myös kaikenlaista muuta, kuten Service Pointilla oloa sekä erinäisiä juoksevia asioita. Melkeinpä mukavinta Telluksessa on, että omat päivänsä ja aikataulunsa saa suunnitella melko vapaasti, kunhan asiat tulevat hoidettua. Saatoin saman päivän aikana tehdä töitä monen eri projektin parissa, mikä teki päivistä mielekkäitä ja jopa vauhdikkaitakin. "

- Pekka Hirvonen

Harjoittelijana Telluksessa syksyllä 2019.

Kiinnostuitko harjoittelusta Telluksessa?

Tellukseen valitaan harjoittelijoita säännöllisesti. Mikäli kiinnostuit harjoittelusta Telluksessa, voit lähettää avoimen hakemuksen Simo Kekäläiselle osoitteeseen Simo-pekka.kekalainen@oulu.fi. Lisätietoja saat seuraamalla Telluksen viestintäkanavia sekä Tuudoa.

Viimeksi päivitetty: 27.11.2019