Kestävä kehitys x Korona -keskustelusarja

Torstai, huhtikuu 23, 2020

23.4. Virtuaalitelluksessa käynnistyy kestävän kehityksen keskustelusarja. Koronapandemia on pysäyttänyt hetkeksi maailman ja ihmiset ovat äkillisesti vähentäneet kulutusta ja hidastaneet elämäänsä. Voisivatko tämänhetkiset poikkeusolot toimia uutena alkuna ilmastotoimille ja -ajattelulle?

Keskustelusarja koostuu 15–20 minuutin mittaisista lyhyistä mutta informatiivista asiantuntijahaastatteluista ja vieraiden kanssa käydyistä keskusteluista. Keskusteluissa käsittelemme koronapandemian vaikutusta ja yhteyttä kestävään kehitykseen.

Ensimmäisen kerran teemana on, kuinka korona voi vaikuttaa ilmastokriisiin? 23.4. klo 14 keskustelemme ilmastokriisin ja koronapandemian yhteydestä Jussi Malilan ja Mira Hulkkosen kanssa.

Osallistu täällä: www.oulu.fi/virtualtellus

FT Jussi Malila toimii yliopisto-opettajana nano- ja molekyylisysteemien tutkimusyksikössä. Hänen tutkimuksensa keskittyy ensisijaisesti ilmakehän pienhiukkasten ja pilvipisaroiden syntymekanismeihin ja siihen, kuinka nämä vaikuttavat ilmastoon. Jussi koordinoi Oulun yliopiston osalta kansallista Climate University -hanketta. Opettamisen ja tutkimisen lisäksi hän on myös luomuviljelijä kotitilallaan.

Mira Hulkkonen taas on väitöskirjatutkija nano- ja molekyylisysteemien yksikön ATMOS-tutkimusryhmässä. Hänen tutkimustyönsä keskittyy siihen, kuinka ihmisten toiminnan vaikutuksia ilmaan voidaan tunnistaa ja vähentää. Mira on myös mukana Climate University -yhteistyössä ja vastuussa Ilmastoviestintäkurssin kehitystyöstä. Väitöskirjatyön ajan hän on opintovapaalla yrityksestä, jossa hän toimii johtavana ilmastonmuutosasiantuntijana.

Toinen keskustelukerta järjestetään 29.4. klo 13., jolloin teemana on kestävä kulutus ja vieraana on Eetti ry:n vastuullisuusasiantuntija Maija Lumme.

Lisää kalenteriin

Tapahtuman sijainti