Meribiologi saa tehdä työtä, jolla on merkitystä

Luonnontieteellisen tiedekunnan Storytimessä oli puhujana Metsähallituksen meribiologi Essi Keskinen. Tapahtuman tallenteen voi katsoa täältä: https://www.youtube.com/watch?v=WKTXSDc2jhM

Essillä on lapsuudesta saakka ollut melko selvät sävelet. Hän halusi opiskella biologiaa aivan lapsesta asti, ja myös into sukeltamiseen ja meribiologiksi syttyi hyvin varhain. Opinnot valmistuivat lopulta yllättävän vauhdikkaasti, joten Essi teki vielä väitöskirjan opintojen päälle, etteivät opiskeluvuodet loppuisi liian äkkiä.

Kuten usein akateemisten ammattien kohdalla, Essikään ei valmistunut ammattiinsa vain yliopistotutkinnon suorittamalla. Yliopistotutkinnon lisäksi hän kävi aikuiskoulutuskeskus Luksiassa tutkimussukeltajan tutkinnon.

Biologian opinnot ja työ ovat hyvin kansainvälisiä. Essi sai tehdä gradunsa kenttätyöosuuden Espanjassa ja opintoihin kuuluvan harjoittelun Malediiveilla. Meribiologina hän taas tekee paljon yhteistyötä muiden Itämeren rannoilla sijaitsevien valtioiden kanssa, sillä vesi ei tunne ihmisten vetämiä rajoja.

Motivoivinta Essille työssä on se, että hän pääsee käytännössä toteuttamaan kutsumustaan. Meribiologina hän pääsee suojelemaan luontoa ja varsinkin meriluontoa päivittäin ja juuri luonnonsuojelu on innostanut häntä lapsesta saakka.

Meribiologille olennaisia taitoja itse biologian lisäksi ovat viestintätaidot, sukellus- ja veneilytaidot, kansainvälinen kokemus ja kielitaito. Lisäksi tavanomaisimmat tietotekniset taidot ovat olennaisessa osassa.

Essi palautuu työstä liikkumalla luonnossa ja tekemällä ruokaa. Työn lisäksi hän sukeltaa myös harrastuksena. Seuraavalla lomalla hän aikookin suunnata Indonesiaan sukeltamaan.

Lopuksi Essillä oli yksi sanoma kaikille kuuntelijoille. Jos on jotain, mitä haluat tehdä ja teet töitä sen eteen, se kyllä toteutuu ennen pitkää muodossa tai toisessa.

Kuuntele koko keskustelu alussa linkatusta tallenteesta.

Viimeksi päivitetty: 27.4.2020