Covid-19-ideahaun osallistumisaikaa jatketaan 3.5. saakka

Onko sinulla ideoita, miten Covid-19-pandemian negatiivisia vaikutuksia voitaisiin ehkäistä tai estää?

Kerro meille ehdotuksesi. Kyse voi olla uudenlaisesta ideasta, jolla estetään viruksen leviämistä tai siitä, miten sosiaalisten rajoitusten aikana voidaan tukea yksityisten ihmisten hyvinvointia ja oppimista tai yhteisöjen ja yritysten toimintaa. Miten ihmiset ja eri tahot voisivat auttaa toisiaan?

Ehdotukset voivat liittyä seuraaviin teemoihin, mutta teemoja voi myös yhdistellä keskenään. Ehdotuksella tulee olla vaikutuksia juuri nyt tai lähitulevaisuudessa.

Teema 1: Lääketiede: Hoitomenetelmät, ehkäisy ja virologia.

Teema 2: Yhteiskunnallinen vaikuttaminen: Sosiaaliset ratkaisut (talous, koulutus, tiedotus).

Teema 3: Teknologiset ratkaisut: Sovellukset ja teknologiset innovaatiot.

Teema 4: Vapaa teema: Edellisten teemojen yhdistelmät tai muut ratkaisut.

Lähetä ehdotuksesi osoitteeseen innovationcentre@oulu.fi. Vertaisarvioinnin perusteella toimivia ehdotuksia tarkastellaan Virtuaalitelluksen yhteissessioissa, jotka pidetään

ma 4.5. klo 11.30–13.00

ke 6.5. klo 11.30–13.00

pe 8.5. klo 11.30–13.00.

Selitä ehdotuksessasi lyhyesti muutamalla lauseella ja mahdollisimman yksinkertaisesti. mikä ideasi on, mihin se perustuu ja mitä käytännön toimia ehdotuksesi vaatii.

Parhaat ehdotukset julkaistaan yliopiston Yammer-alustalla, missä kaikki voivat vertaisarvioida ehdotuksia. Yliopiston Yammerin löytäd Patiosta ja täältä: https://www.yammer.com/unioulu.oulu.fi/#/home Vertaisarvioinnin perusteella toimivimpia ehdotuksia työstetään yhdessä avoimissa Virtuaalitelluksen tapaamisissa osoitteessa https://www.oulu.fi/virtualtellus/ Ideat tulee lähettää viimeistään 3.5.2020.

Oulun Yliopisto auttaa ehdotusten asiantuntija-arvioinnissa, välittää ideat eteenpäin kohderyhmille ja on tarvittaessa mukana idean jatkojalostuksessa.

Jos sinulla on kysyttävää ideoinnista, ole rohkeasti yhteydessä Simo Kekäläiseen simo.kekalainen@oulu.fi

Viimeksi päivitetty: 24.4.2020