The North is ON -kampanja esittelee uramahdollisuuksia korkeakoulutetuille pohjoisessa Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa

The North is On on sosiaalisen median kampanja, joka kaivaa esille Norjan, Ruotsin ja Suomen pohjoisilla seuduilla sijaitsevat avoimet työpaikat korkeakoulutetuille. Kampanjassa esitellään pohjoisen elämäntapaa sekä täältä löytyviä uramahdollisuuksia, aktiivista sosiaalista elämää ja eläväistä kulttuuria. Kiinnostavat mahdollisuudet urakehitykselle ja korkea elintaso tekevät pohjoisesta seudusta mahtavan paikan rakentaa itselle sopiva ura ja elämä.

The North is On -sivu löytyy Linkedinistä ja ryhmä Facebookista. Ryhmässä voit jakaa omia kokemuksiasi elämästä pohjoisessa, löytää työpaikkailmoituksia ja tapahtumia sekä keskustella muiden korkeakoulutettujen kanssa. Ryhmässä on mainostettu jo satoja avoimia työpaikkoja, muun muassa lääketieteen, kasvatuksen, avaruusteollisuuden, tietotekniikan, kiinteistönvälityksen, suojelubiologian, taiteen ja median aloilta.

Kampanja huipentuu 29.6. klo 16:00 paneelikeskusteluun, jossa panelistit Suomesta, Norjasta ja Ruotsista keskustelevat työstä ja elämästä nykypäivän pohjoisessa. Panelisteina ovat Begüm Doğan, turkkilainen tekniikan markkinoinnin asiantuntija Oulussa, Christin Kristoffersen, Huippuvuorten Longyearbyenin kylän entinen pormestari ja Julia Mårdestam, Luulajassa sijaitsevan konsulttifirman Brightnestin operatiivinen johtaja. Lisätietoja tapahtumasta löytyy kampanjan Facebook-sivulta. Tässä linkki tapahtumaan: https://oulu.zoom.us/j/63941235582

Kampanja on osa Oulun yliopiston koordinoimaa sekä Luulajan teknisen yliopiston ja Tromssan yliopiston kanssa yhteistyössä toteutettavaa Academic North -hanketta. Hankkeen tavoitteena on edistää Norjan, Ruotsin ja Suomen pohjoisten alueiden osaamista, kilpailukykyä ja hyvinvointia tukemalla korkeakoulutettujen työperäistä liikkuvuutta ja työllistymistä sosiaalisesti vastuullisin keinoin.

Viimeksi päivitetty: 29.6.2020