University of Oulu, 2016

Twitterkonferenssi Enablers for Future Sustainable World

Oulun yliopiston kolmas twitterkonferenssi Enablers for Future Sustainable World (#eFuture2020) järjestettiin torstaina 27.8.2020. Enablers for Future -konferenssissa kestävää tulevaisuutta tarkasteltiin digitaalisen terveyden ja 6G-teknologian näkökulmista.

Tapahtuman 14 puhujaa julkaisivat omat puheenvuoronsa noin kymmenen twiitin mittaisina ketjuina. Poikkitieteellinen konferenssi yhdisti tieteentekijöitä eri aloilta pohtimaan yhteisen tulevaisuuden ratkaisuja. Konferenssin avauspuheenvuorot kuultiin Sitran tulevaisuudentutkija Mikko Dufvalta ja europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrilta.

Twitterkonferenssi on oma taitolajinsa: kuinka tiivistää laaja osaaminen ja tulevaisuuden isot ideat muutaman lauseen twiittiin? Sanamäärän niukkuuden vastapainona puheenvuorot hyödynsivät havainnollistavia kuvia ja grafiikoita. Tutkijoiden twiiteissä tiivistyivät uusimman tutkimuksen kärjet ja tärkeimmät ajatukset.

Etänä järjestettävä konferenssi tuo tieteen lähelle. Osallistua voi mistä vain, ja lisätieto kiinnostavasta aiheesta on vain klikkauksen päässä. Twitter alustana tarjoaa myös mahdollisuuden vuorovaikutukseen, kommentointiin ja jakamiseen.

#eFuture2020 -twiitit olivat ennätyssuosittuja – ne saavuttivat noin 101 000 käyttäjää. Lukukertoja twiiteille kertyi yhteensä noin 93 000 kappaletta!

Konferenssin puheenvuorot ovat yhä luettavissa kootusti @OuluTC -tilillä sekä aihetunnisteella #eFuture2020.

Viimeksi päivitetty: 9.9.2020