Kestävän kehityksen viikko herätti kiinnostusta ja keskustelua

Kestävän kehityksen viikko järjestettiin jo toista kertaa. Viikolla järjestettiin yhteensä 13 tapahtumaa, joissa oli yhteensä noin 300 osallistujaa. Tapahtumia oli aina mielenkiintoisista puheista vaikuttavuustyöpajoihin ja pyöränhuoltotempaukseen.

Koko viikon suosituin tapahtuma oli avajaiset, joissa oli vieraana noin 50 henkeä. Avajaisissa oli kaksi puheenvuoroa kestävän kehityksen liiketoiminnasta sekä saamelaisaktivisti Petra Laitin puheenvuoro alkuperäiskansojen näkökulmasta kestävään kehitykseen.

Muita suosittuja tapahtumia olivat esimerkiksi pyöränhuoltotempaus, jossa koneinsinöörikillan ensimmäisen vuoden opiskelijat huolsivat pyöriä ajokuntoon sekä paneelikeskustelu, jossa puhuttiin Covid-19-virustaudin vaikutuksista korkeakoulujen. kestävään kehitykseen. Keskustelussa avattiin sitä, kuinka pandemia on haitannut tavoitteiden saavuttamista ja kuinka se on toisaalta edistänyt kestävän kehityksen tavoitteita.

Kestävän kehityksen viikko jouduttiin tänä vuonna järjestämään etänä. Viime vuonna järjestötori veti noin tuhat osallistujaa, mutta muuten tapahtumien keskimääräinen osallistujamäärä oli samaa luokkaa kuin viime vuonnakin.

Viikon pääarkkitehtina toiminut projektipäällikkö Anni Huovinen on tyytyväinen tämän vuoden Kestävän kehityksen viikkoon.

– Meillä oli tänä vuonna monipuolinen, pääosin virtuaalisesti järjestetty kekeviikko. Tapahtumia oli poikkeusoloista johtuen vähemmän kuin viime vuonna, mutta osallistujat löysivät useimpiin tapahtumiin mukavasti. Viikkoa oli taas kerran hienoa järjestää yhteistyössä OYY:n, OAMK:n ja OSAKOn kanssa, ja kekeviikon tiimi teki upeaa työtä. Viikon aikana huomasimme, että korkeakouluyhteisöllä on edelleen tarve myös fyysisiin kohtaamisiin, ja esimerkiksi biodiversiteetti-illan ilmoittautuminen täyttyi nopeasti.

– Kestävä kehitys on olennainen osa Oulun yliopiston nykyistä strategiaa, ja teema nousee myös koko suomalaisella korkeakoulukentällä enemmän ja enemmän tärkeäksi. Toisaalta kestävän kehityksen tavoitteiden edistäminen on selvästi myös yliopistoyhteisölle tärkeää, mikä näkyy kiinnostuksessa kestävän kehityksen toimintaa, tapahtumia ja opintoja kohtaan sekä kestävyystieteen tutkimusprojektien määrässä. Kekeviikon aikana halusimme käytännössä edistää kestävää kehitystä tiedepainotteisilla keskusteluilla ja eri ryhmille suunnatuilla koulutuksilla, ja tänä vuonna erityisesti osallistamalla opiskelijoita ja henkilökuntaa vaikuttamaan siihen, millaista olisi kestävä kampusarki, hän summaa.

Voit yhä antaa palautetta Kestävän kehityksen viikosta. Kerro meille, mitä mieltä olet viikon sisällöstä ja toteutuksesta täällä: https://link.webropolsurveys.com/S/25757CBB617506CE

Kaikki palaute on meille arvokasta. Sen avulla voimme kehittää Kestävän kehityksen viikkoa ensi vuonna vielä paremmaksi.

Kiitos kaikille kekeviikkoon osallistuneille!

Viimeksi päivitetty: 14.10.2020