Telluksen jouluterveiset

Telluksen tiimi haluaa kiittää sinua kuluneesta vuodesta! Oli ilo toimia yhteistyössä kanssasi tänä vuonna. Joulun aikaan on hyvä katsoa hetki taaksepäin, ja sen vuoksi keräsimme tähän kirjeeseen muutamia huippuhetkiä vuoden 2018 varrelta.

Alkuvuodesta Tellus täytti kaksi vuotta. Kuluneen kolmannen toimintavuoden aikana olemme tulleet tutuksi kohtaamis-ja yhteistyöpaikkana sekä yhteisöllisyyttä vahvistavien toimintojen kehittäjänä niin yliopistolaisille kuin sidosryhmillekin. Kaksivuotissynttäreillämme teimme kävijäkyselyn ja saimme paljon arvokasta palautetta Telluksen kehittämiseen. Korkkasimme myös hattara- ja popcorn-koneemme, joista onkin riittänyt iloa useissa eri tapahtumissa vuoden aikana :)

Telluksen ovilaskurit ovat rekisteröineet  keskimäärin 30 000 käyntiä  kuukaudessa. Yliopistolaisten lisäksi meillä on ollut  ilo ottaa vastaan useita kansainvälisiä vierailijaryhmiä, kuten muun muassa  Saksan liittopresidentin delegaatio, useita suurlähettiläitä, kansainvälisiä tutkijoita, ministereitä ja suomalaisesta koulutusjäjärjestelmästä kiinnostuneita tahoja.

Tellus on yhteistyöhön ja yhteiskehittelyyn suunniteltu alusta, joka helpottaa  yliopistoyhteisön ja yhteistyökumppaneiden kohtaamisia ja vuorovaikutusta. Kuluneen vuoden aikana olemme jatkaneet tilojemme kehittämistä vastaamaan paremmin käyttäjien tarpeita. Esimerkiksi Business Kitchenin alue sai uuden ilmeen arkkitehtien Innostava-projektin ansiosta. Tapahtumatoiminta on Telluksen ytimessä ja olemmekin saaneet olla yhteistyössä mahdollistamassa useita  suuria tapahtumia, kuten esimerkiksi UArctic-konferenssin syyskuussa, Work Goes Happy -messut ja Tutkijoiden yön marraskuussa.

Kohtaamis- ja tapahtumatoiminnan lisäksi Telluksen tiimi on toiminut aktiivisesti yrittäjyyden edistämiseksi yliopistolla ja Oulun seudulla. Helmikuussa 2018 järjestetty Polar Bear Pitching on ollut vuodesta toiseen koko Oulun yrittäjyysyhteisön yhteinen ponnistus, ja viime vuonna tapahtumaan saapui yli tuhat osallistujaa. Polar Bear Pitching osoittaa, kuinka eri toimijat voivat olla yhdessä huomattavasti suurempia kuin kukaan on yksin. Polar Bear Pitching on räiskyvä esimerkki siitä, kuinka myös liiketoiminnassa yhteistyö on usein hedelmällisempää kuin vastakkaisasettelu. Seuraava Polar Bear Pitching järjestetään taas 12. - 13.3. Voit nyt ilmoittautua vapaaehtoiseksi ja päästä toteuttamaan itseäsi.

Jatkoimme yrittäjyyteen liittyviä tapahtumia alkusyksyllä, kun juhlimme yrittäjän päivää 5.9. yhdessä menestyneiden suomalaisten yrittäjien kanssa ajelemalla bussilla ympäri Oulua. Bizbussissa yrittäjät jakoivat tarinansa opiskelijoille ja innostuvat mukaan muuttamaan maailmaa. Tapahtuma oli aivan uusi kokeilu ja sai paljon positiivista huomiota.

Tellus on ollut aktiivisesti järjestämässä erilaisia tapahtumia ja työpajoja yliopiston ja yritysmaailman välille. University Business Forum, UBF, keräsi marraskuussa yhteensä yli 300 henkilöä akateemisesta maailmasta ja yrityksistä. Tapahtumassa korostui, kuinka avoin yhteistyö tutkimuksen ja liiketoiminnan kesken on parhaimmillaan hedelmällistä molempia tahoja eteenpäin vievää toimintaa, joka ratkaisee suuria globaaleja haasteita.

Kansainvälisyyden ja yhteisöllisyyden kehittäminen Oulun yliopistossa on Telluksen tärkeä tehtävä. Tiesitkö, että yliopistoyhteisössämme on 90:n eri kansalaisuuden edustajia? Festival of Cultures toi jo kolmatta kertaa yliopistomme kulttuurit yhteen juhlimaan yhteisömme monimuotoisuutta. Koko tapahtuman sisältö on Oulun yliopiston kansainvälisten opiskelijoiden ja työntekijöiden suunnittelemaa ja toteuttamaa. Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta ja tällä kertaa mukana oli edustajia jopa 42 kulttuurista. Ensimmäistä kertaa myös alkuperäiskansat olivat esillä virallisten valtioiden lisäksi.

Tutkimuksen fokusinstituutit ovat vahvistaneet yhteistä toimintaansa järjestämällä useita eri tieteenalat yhdistäviä kokoontumisia ja tapahtumia. Telluksessa on käynnistynyt Brown Bag -seminaarisarja, joka tuo yliopistossamme tehtävää huippututkimusta esille laajemmalle yleisölle. Seminaareissa käsitellään lounaan äärellä tiettyä aihetta useamman eri tieteenalan silmin. Olemme ilolla nähneet, kuinka paljon kiinnostusta tutkijoilla ja koko tiedeyhteisöllä on keskustella tutkimusalarajojen yli ja jatkamme yhteistyötä monialaisten tutkijayhteisöjen tukemiseksi alkavana vuonna.

Kiitoksia vielä kaikista näistä hilpeistä muistoista! Telluksen toiminta perustuu  yhdessä toimimiseen. Laaja osaamisemme yliopistolla tulee näkyväksi, kun useat eri tahot ovat aktiivisia ja toimivat yhdessä. Olkoon myös seuraava vuosi yhtä monitieteinen, -kulttuurinen ja raja-aitoja ylittävä kuin tämäkin.

Mukavaa joulua ja pirskahtelevaa uutta vuotta!

Viimeksi päivitetty: 18.12.2018