Alakko nää digiä – keskustelu digitalisoituvasta Oulusta

Aika     14.2.2019 kello 15

Paikka  Kirkkotorin koulutuskeskus, Asemakatu 5, Oulu

Aihe    Alakko nää digiä – työpaja digitalisoituvasta Oulusta

Oulun palveluja kaupunkilaisille on jo runsaasti digitalisoitu ja digitalisoituminen jatkuu edelleen. Miten digitalisaatio saadaan parhaiten palvelemaan oululaisten arkea?

Tervetuloa keskustelemaan digitaalistuvasta kaupungista ja työstämään yhdessä tulevaisuuden ratkaisuehdotuksia!

•       Millaista tukea oululaiset tarvitsevat digipalvelujen käyttämiseen? Miten teemme esteettömästi käytettäviä palveluja, ymmärrettäviä, saavutettavia palveluja? Miten digitaalista asiointia voisi helpottaa? Entä miten ennalta ehkäistään digisyrjäytyminen?

•       Miten digitalisaatio voi edistää yhteisöllisyyden ja osallisuuden vahvistumista? Miten voidaan lisätä järjestötoimijoiden digitaalista näkyvyyttä oululaisten keskuudessa?

•       Digitaalisten palvelujen kohdentamista edesauttaa se, että kaupunkilaiset olisivat valmiita jakamaan itseään koskevia tietoja järjestelmän käyttöön. Millaisia kysymyksiä oman tiedon jakaminen herättää? Mitkä asiat siinä huolestuttavat? Millaisilla ehdoilla uskotte oman tiedon jakamisen onnistuvan?

Koulu, terveys, liikkuminen, rakentaminen, tapahtumakalenteri, osallistumisen kanavat, mitä muuta Sinä haluaisit digitaaliseksi? Millä tavalla haluaisit kehittää digitalisaatiota yhdessä kaupungin kanssa? Millaisten näkökohtien, huomioon ottaminen on välttämätöntä, tarpeellista tai suotavaa, kun digitaalisia palveluja kehitetään kaikkien ja kaikenlaisten ihmisten palvelukseen?

Kerro halutessasi terveisesi tai mieltä askarruttavat kysymyksesi jo ennakkoon ilmoittautumisen yhteydessä, niin voimme huomioida näkökulmat työpajan ennakkovalmistelussa.

Tilaisuus on maksuton ja avoin mutta edellyttää ilmoittautumista.

Oulun tilaisuus organisoidaan yhteistyössä eurooppalaisen kaupunkiverkoston Eurocitiesin sekä EU:n komission kanssa osana Cities4Europe –kampanjaa ja EU:n tulevaisuuskeskustelua. Tilaisuudessa äänestetään kolme parasta näkökulmaa tai kehittämisehdotusta lähetettäväksi eteenpäin kaupunginjohtajien huippukokoukseen (Mayors Summit) - maaliskuussa 2019. Kaikkiaan 20 kaupunkia Euroopassa organisoi vastaavan kansalaistilaisuuden EU:n tulevaisuuskeskusteluun liittyvistä teemoista.

Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittautuminen: www.ouka.fi/ilmoittaudu-digi