Työelämätyöpajat

Oulun yliopiston työelämäpalvelut järjestää opiskelijoiden työllistymiseen liittyviä työpajoja  Telluksessa. Työpajat ovat kaikille avoimia.  Syksyllä 2020 alla kuvattujen kaltaiset työpajat järjestettiin etätoteutuksena Virtuaalitelluksessa.

Työpajojen sisällöt

WORKSHOP 1: Oman osaamisen tunnistaminen ja sanoittaminen

Oman osaamisen kuvaaminen voi usein olla hankalaa, mutta esimerkiksi työnhaun kannalta olennainen taito. Työpajassa selvitellään, että mitä kaikkea omaan osaamiseen voikaan sisältyä, mistä sitä on hankittu, ja miten sen saa kiteytettyä esim. työnhaussa tarvittavaan muotoon.

WORKSHOP 2: Työnhaun dokumentit: CV ja työhakemus

Nykyaikaisen työnhaun tärkein dokumentti on CV. Tässä työpajassa/luennolla paketoidaan oma osaaminen selkeän ja ytimekkään CV:n muotoon. Työpajassa tutustutaan myös vakuuttavan työhakemuksen eli motivaatiokirjeen laatimiseen. 

WORKSHOP 3: Miten ja mistä löydät töitä

Työpajassa käydään läpi työnhaun prosessi: miten työnhaku käynnistetään, miten hakuprosessi etenee, mitä työnantaja miettii hakiessaan sopivaa työntekijää. Työpajassa selvitellään myös mistä avoimia töitä löytyy, ja mistä piilossa olevat työpaikat kaivetaan esiin.

 

Viimeksi päivitetty: 8.1.2021