Lue lisää

Mistä tässä kaikessa on kysymys ja mitä annettavaa kurssilla on sinulle?

Mitä vapaaehtoisuus on? 


Kun mietimme vapaaehtoistyötä, ensimmäisenä mieleemme saattaa nousta perinteisempiä mielikuvia, kuten vanhustyö. Vapaaehtoistyö voidaan identifioida hyväntekeväisyydeksi, mutta se on kuitenkin paljon muutakin. Vapaaehtoistyö on myös tekijälle itselleen oman osaamisensa kasvattamista sekä työelämätaitojen opettelua. 
Vapaaehtoisuutta voi verrata sateenvarjoon, jonka alla on useita erilaisia teemoja. 


 

Kurssisisältö:

Tänä kesänä Tellus Volunteering -kurssi järjestetään verkkokurssina poikkeusolojen vuoksi.


Itse vapaaehtoistyö suoritetaan siis vallitsevan tilanteen vuoksi etätyönä. Tarkoituksena on tuoda esille omaa osaamistaan ja tarjota opastusta henkilöille, jotka etsivät tietoa jostain tietystä asiasta. Vapaaehtoistyö suoritetaan tekemällä opetusvideo sekä aihetta tukeva kirjallinen ohjeistus. Suoritus vaatii toteutuksen suunnittelua, itse toteuttamista sekä muita kurssitehtäviä oppimisen tueksi. 

Osaamisesi voi olla mitä vain, esimerkiksi videoeditoinnin alkeet, markkinointiosaamisen ABC tai vaikka kieltenopetuksen kulmakivien esittelyä. Opit tuomaan taitosi esille, saat osaamisellesi näkyvyyttä ja voit mahdollisesti käyttää näytettä vaikkapa portfoliossa.
Huom. Voit myös itse ehdottaa muuta suoritustapaa. Jos olet esimerkiksi luokanopettajaopiskelija ja olet sijaistanut kouluissa, voit tarjota etätukiopetusta tämän koulun käyttöön. Suoritustavasta pitää kuitenkin keskustella erikseen ja se pitää hyväksyttää kurssinvetäjällä. Erilaiset suoritustavat hyväksytään tapauskohtaisesti.
 

Tellus Volunteering -kurssin sisältö: 

1. Esitehtävä, jonka tarkoituksena on avata näkökulmia vapaaehtoisuuteen sekä niinkutsuttuun sosiaalisen yrittäjyyteen. 
2. Aiheeseen liittyvät videot sekä välitehtävänä oman video-CV:n nauhoittaminen.
3. Itse vapaaehtoistyöhön kuuluu toteutuksen suunnittelu, kirjallinen alustus opetettavaan asiaan sekä opetusvideon nauhoitus. Opetusvideon tulee olla minimissään 10 minuuttia pitkä ja kirjallinen suunnitelma videosta täytyy lähettää hyväksyttäväksi ennen suoritusta. Työn voit suorittaa suomeksi tai englanniksi. 
4. Lopputehtävä: vähintään 8 sivun reflektoiva essee. 

Kurssisuorituksen deadline on 15.8.2020 ja viimeinen ilmoittautumispäivä kurssille on 15.6.2020. 

Tarkemmat ohjeet suoritukseen löytyvät Moodlesta. Ilmoittaudu kurssille mukaan: bit.ly/TellusVolunteering tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen sara.jokiniemi[at]oulu.fi!

 

Viimeksi päivitetty: 5.5.2020