Lue lisää

Mistä tässä kaikessa on kysymys ja mitä annettavaa kurssilla on sinulle?

Miksi vapaaehtoiseksi?

On monia syitä siihen, miksi joku lähtisi vapaaehtoiseksi - jotkut haluavat tarjota apuaan ympärillä olevalle yhteisölle, toiset tahtovat vaikuttaa muihin ihmisiin ja maailmaan, loput kartuttaa omaa työkokemustaan sekä tietämystään. Yksi asia kuitenkin yhdistää heitä kaikkia - vapaaehtoistyöstä he saavat paljon sellaisia kokemuksia ja verkostoja, joita muualta ei välttämättä löytyisi. Vapaaehtoistyö mahdollistaa matalalla kynnyksellä oman työkokemuksen sekä verkostojen kartuttamisen, ja se auttaa sinua erottumaan joukosta ja viemään CV:si astetta paremmaksi. Vapaaehtoistyön kautta voi myös löytää oman tulevaisuuden työpaikkansa. 

Kurssisisältö:

Kurssilla pääset kerryttämään työkokemusta sinua kiinnostavien asioiden parissa tai kehittämään itseäsi uuteen suuntaan tekemällä jotain merkittävää ja hauskaa. Kurssilta saat tietoja ja taitoja, jotka ovat olennaisia niin vapaaehtoistyöskentelyn kuin muunkin työelämän kannalta.

1) Verkkomateriaali:

Verkkokurssi koostuu vapaaehtoistyöskentelyyn liittyvistä materiaaleista, jotka laajentavat käsitystäsi vapaaehtoistyöskentelystä ja sen merkityksestä yksilölle ja yhteisölle. Kurssin materiaali käsittelee seuraavia aiheita:

1. MItä vapaaehtoistyöskentely on ja miksi sitä tehdään?
2. Itsensä kehittäminen ja motivaatio
3. Itsensä johtaminen
4. Rakentava ja tietoinen kommunikointi
5. Omien tietojen ja taitojen tunnistaminen
6. Stressinhallinta ja palautuminen

Kurssin aiheet on valittu siten, että ne tukevat vapaaehtoistyöskentelyä, mutta antavat samalla koko elämän kannalta olennaisia taitoja. Suurin osa kurssimateriaalista on englanniksi.

2) keskustelut

Keskustelut syventävät verkkomateriaalin käsittelemien aiheiden tuntemusta. Keskusteluja on noin kuukausittain ja niiden ajankohdat ilmoitetaan opiskelijoille kurssi-ilmoittautumisen jälkeen.

3) Vapaaehtoistyöskentely

Tämä on kurssin olennaisin osuus. Tarjoamme useita vapaaehtoistehtäviä, joista voi valita mieleisesi tai sitten etsiä oman sinua kiinnostavan aiheen, jonka parissa haluat työskennellä. 

Kurssin aikataulu on hyvin joustava ja se on helppo sovittaa muiden opintojen oheen.

Miksi liittyä juuri Telluksen vapaaehtoiseksi?

Vastaus tähän on hyvin yksinkertainen – sen sijaan, että tarjoamme sinulle vain erilaisia vapaaehtoistöitä, tarjoamme sinulle mahdollisuuden liittyä tiimiimme. Me tahdomme vaikuttaa positiivisesti ympärillämme olevaan maailmaan, ja teemme sen mieluiten yhdessä. Vapaaehtoiskurssilla pääset itse muokkamaan maailmaa paremmaksi sen mukaan, mikä sinun mielestäsi on tärkeää.

 

Haluatko lisätietoa? Ota yhteyttä Sergeihin (sergei.kopytin[at]oulu.fi) englanniksi, jos mahdollista.

Viimeksi päivitetty: 14.1.2019