Venturing Research Challenge

Kuinka luoda tutkimuksesta jotain konkreettista, hyödyllistä tai kaupallistettavaa? VRC:ssä kehitetään tiimeissä käytännön sovelluksia uusimmasta tutkimuksesta. 

Tapahtuma järjestetään Tellus Innovation Arenalla 9. - 11.10. VRC on avoin kaikille, ja toivommekin osallistujia mahdollisimman monilta eri aloilta, jotta tulokset olisivat mahdollisimman innovatiivisia. Opetamme osallistujille ongelmanratkaisun, validoinnin ja tuotekehityksen perustaitoja, joten niitä ei tarvitse osata etukäteen. Riittää, että olet valmis innostumaan kahden päivän ajaksi mielenkiintoisesta aiheesta. Tuotekehitys, palvelumuotoilu ja oman ideansa esittely ovat suunnattoman arvokkaita taitoja nykypäivän ja tulevaisuuden työelämässä, joten tapahtuman opit antavat joka tapauksessa vahvan pohjan menestyksekkäälle uralle millä vain alalla.

 

VRC keskittyy aina kerralla muutamaan tutkimustapaukseen, jonka ympärille tiimit rakennetaan. Tällä kertaa mukana on tutkimusta Oulun yliopiston teknillisestä tiedekunnasta ja opiskelijat pääsevät muun muassa kaupallistamaan pölynsidonta-aineena käytettävää bioteknisesti modifoitua kuitulietettä ja selvittämään ultrakevyille ja nanohuokoisille biomateriaaleille sekä geopolymeereille otollisimpia markkinoita. 

 

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan Eventbritessäviimeistään 7.10. Ilmoittautuminen on maksutonta, mutta haluamme varmistaa osallistujamäärän etukäteen. Tapahtuma pidetään englanniksi. Osallistumalla tapahtumaan ja kirjoittamalla raportin, yliopisto-opiskelijat saavat viisi opintopistettä kurssiin 724815P Entrepreneurial Assignment.

 

Tapahtuman ohjelma:

 

Tiistai 9.10. klo 12 – 16

Tapahtuman avaus

Tutkimusten esittely

Jakautuminen ryhmiin 

Työskentelyn aloittaminen

 

Keskiviikko 10.10 klo 8 – 17

Aamupala

Lean Business Model Canvas

Työpaja: validointi

Mentorien tapaaminen

Työskentelyä

 

Torstai 11.10. klo 8.30 – 14.30

Aamupala

Työpaja: hissipuhe

Töiden esittely

 

 

Viimeksi päivitetty: 1.10.2018