Yrittäjän tarina: Henri Repo ja Kettusurfboards

Kickstartin Yrittäjän tarina -sarjassa tutustutaan paikallisiin yrittäjiin sekä heidän polkuunsa yrittäjyyden pariin. Samassa voit saada käyttökelpoisia vinkkejä oman liikeidean kehittämiseen.

Sarjan ensimmäisessä jutussa tutustumme Kettusurfboardsin tarinaan ja sen takana vaikuttavaan Henri Repoon. Henri Repo on ammatiltaan luokanopettaja, mutta vapaa-ajalla hän pyörittää uutta yritystä nimeltä Kettusurfboards.

“Olen harrastanut eri lajeja koko elämäni, mutta surffaamisesta on tullut yksi suosikeista. Lajissa viehättää totta kai sen henki ja ajatus onnistumisesta hyvällä aallolla. Samassa surffauksen vaikeus on todella ärsyttävää ja siksi se vetää puoleensa.” Henri kertoo.

Yrittäminen vaatii uskoa ja mielenkiintoa omaan juttuun

Repo on työskennellyt uuden yrityksensä parissa tiiviisti viime keväästä saakka. Kettusurfboards on vaate- ja surffimerkki, joka tähtää yhteisöllisyyteen Kettu-logon ympärillä. Kettusurfboards myy tällä hetkellä verkkokaupassaan vaatteita ja tarkoituksena on laajentaa tarjontaa myös lautoihin. Henrin mukaan Ketun motto kuuluu, että “osallistuminen on tärkeintä” eikä täydellistä osaamista tekemiseen vaadita.

Surffilautojen valmistus on myös osa Ketun toimintaa. Seuraavana askeleena Kettusurfboards on lanseeraamassa Hiukkavaaran kasarmilta löytyneen sopivan tilan, jossa voidaan valmistaa surffilautoja yhteisöllisesti. Laudanrakentaja maksaa pientä vuokraa ja saa kokonaisuudessa kaiken tarvittavan oman surffilaudan valmistamiseen.

Repo toimii ensimmäistä kertaa yrittäjänä ja on hakenut oppia muun muassa Avanto -yrittäjyysohjelmasta.

”Yrittäjyydestä olen ajatellut kahdelta kantilta – toisaalta oman jutun perustaminen kiehtoo – toisaalta epävarmuus ja työmäärä jännittävät. Tiedän, että homman onnistuminen vaatii hyvää suunnittelua ja sopivaa ideaa. Oamkin yrittäjyyteen pohjautuvat opinnot ovat opettaneet asiasta paljon. Yrittäminen on kovaa työtä. Se vaati uskoa ja mielenkiitoa omaan juttuun. Avanto-yrittäjyysohjelma tarjosi hyviä rakentavia kysymyksiä alkuun pääsemiselle. Lopullista innostusta en kuitenkaan saanut muodostettua. Ehkä syynä oli asian käsitteleminen liian itsenäisesti – muiden tukea ja ajatuksia olisin tarvinnut enemmän.” Henri toteaa.

Kettusurfboards

Kettusurfboardsin tarina on alun perin saanut alkunsa surffireissuilta ympäri maailmaa. Aftersurffeilla Repo oli kavereineen niin sanotusti stormannut puolitosissaan erilaisia ideoita ja ajatuksia siitä, mitä Kettu voisi olla joku päivä. Lopulta viime kesänä kaveriporukan Lapin reissulla yrittäjähenkiset matkalaiset saivat Henkan tekemään lopullisen peliliikkeen. Verkkokauppa avattiin ja ensimmäiset kuvat tuotteista saivat hienon vastaanoton.

”Alku on lähtenyt hyvin liikkeelle ja verkkokaupan pyörittämistä on ollut hienoa oppia. Monien kokeilujen jälkeen löysimme tuotteet, joita on mukava myydä. Tulevaisuudessa tavoitteenamme on pysyä ”hököllä” siitä, mikä on miloinkin haluttua. Surffilaudan tekemisen lisäksi ajatuksissa ovat snowsurffit ja muut uudet kehittelyt.”

Kettusurfboardsin tuotevalikoimasta löytyy tällä hetkellä collegeita, huppareita sekä pipoja niin aikuisille kuin lapsille. Vaatteiden ekologisuuteen on panostettu. Valikoimaan pääset tutustumaan paremmin osoitteessa www.kettusurfboards.fi.

Henrin vinkit yrittäjyydestä haaveilevalle: keskustele muiden kanssa ideasta

”Omassa toiminnassa hienointa on sen kehittäminen ja muokkaaminen oman mielen mukaan. Toisaalta on mahtavaa kuulla kavereilta ja ulkopuolisilta ideoita, mitä Kettu voisi tarjota. Uutta liikeideaa mielessään pyörittelevälle voisin vinkata, että kerro ja keskustele monen ihmisen kanssa ideasta. Toiset yrittäjät ovat monesti parhaita arvioitsijoita ja kannustajia yrittämisen suhteen.”

Tule kehittämään omaa aluillaan olevaa ideaasi Kickstartiin. Kickstartin tavoitteena on inspiroida opiskelijoita tavoittelemaan omia haaveitaan ja toimia tilaisuutena tutustua yrittäjyyteen. Kickstartin haku on jälleen auki. Hae mukaan 3.11. mennessä lyhyellä videolla. Lue lisää Kickstartin nettisivuilta.

Last updated: 14.10.2020