Opintojen jälkeen

Huom! Tutkimusyksikön Opiskelu-verkkosivuja ei enää päivitetä ja ne poistuvat käytöstä. Opiskeluun liittyvät asiat löytyvät aihealueittain yliopiston Opiskelijalle-verkkosivuilta (ks. yleisten osioiden lisäksi "Sinulle"-osiot → "Terveystieteet").

 

Työnhaku. Työnhakuprosessiin kannattaa valmistautua huolella. Työnantaja arvostaa hakijaa, joka ymmärtää mitä on hakemassa ja osaa selkeästi keskustella tavoitteistaan ja osaamisestaan.

Vain osa työpaikoista tulee avoimeen hakuun ja ilmoitetaan lehdissä tai internetissä. Ilmoitusten seuraamisen ohella sinun kannattaakin lähestyä suoraan itseäsi kiinnostavia organisaatioita ja henkilöitä, jotka tekevät sinua kiinnostavia työtehtäviä. Hakukirje ja ansioluettelo ovat työnhaun perusdokumentit. Niiden tarkoituksena on antaa työnantajalle selkeä ja luotettava kuva siitä, millaista osaamista sinulla on suhteessa haettavaan työhön ja viedä sinut työhaastatteluun.

Kuva, jonka olet itsestäsi hakukirjeen ja CV:n kautta välittänyt, tarkentuu haastattelun kuluessa. Haastattelussa työnantaja ja/tai hänen edustajansa, pyrkii saamaan mahdollisimman luotettavan kuvan sinusta hakijana ja soveltuvuudestasi suunniteltuun työtehtävään. Haastattelu on vuorovaikutuksellinen keskustelutilanne, jossa myös sinulla on mahdollisuus saada lisätietoa työnantajasta ja avoinna olevista työmahdollisuuksista.

Yliopiston ohjauspalveluista saat tarvittaessa lisäohjausta opinto- ja urasuunnitteluun sekä opintopsykologin palveluita.  

Tukea urasuunnitteluun löydät myös Urapolulla-verkkopalvelusta

 

Viimeksi päivitetty: 6.6.2019