2.7.2020 Uutinen

Campus ICT on uusi, yhteinen ICT-palvelupiste

Yliopiston ja Oamkin ICT-palvelupisteet ovat yhdistyneet uudeksi Campus ICT -palvelupisteeksi. Se palvelee yliopiston ja ammattikorkeakoulun henkilökuntaa ja opiskelijoita kaikissa ICT-asioissa.

30.6.2020 Uutinen

Zoom vaatii 19.7. alkaen salasanan tai odotushuoneen kaikkiin kokouksiin

Zoom-palvelun käyttö vaatii jatkossa (19.7.2020 alkaen) kaikkiin kokouksiin joko salasanan (password) tai odotushuoneen (waiting room). Löydät nämä vaihtoehdot kokouksen asetuksista.

18.6.2020 Uutinen

ICT-palvelut heinäkuussa

Palvelupyyntöihin vastaamisessa voi ilmetä viiveitä kesäloma-aikana.

8.6.2020 Uutinen

Teams tuli Skypen tilalle

Skype for Business on yliopistossa korvattu Teams-sovelluksella.  Teams on osa Office 365 Education -palvelukokonaisuutta ja sitä onkin jo totuttu käyttämään pikaviestimenä, ryhmätyöskentelyssä ja kokoustyökaluna.

1.6.2020 Uutinen

Tekniikanaulan läppärilainaamo on käytössä

Tekniikanaulan läppärilainaamo on avattu opiskelijoiden käyttöön. Muut lainaamot ovat vielä suljettuina poikkeustilanteen takia.

PÄIVITYS 23.7.: Tekniikanaulan lainaamo on suljettu toistaiseksi.

5.5.2020 Uutinen

Teams korvaa Skypen

Microsoft on ilmoittanut, että Skype for Business korvataan uudemmalla ja monipuolisemmalla Teamsilla ja että organisaatioiden tulisi siirtyä käyttämään sitä mahdollisimman pian. Teamsia on voinut jo pidemmän aikaa käyttää Skypen rinnalla halutessaan ja nyt jo n. 3000 yliopistolaista käyttää Teamsia päivittäin hyödyntäen sovellusta keskusteluihin, puheluihin, kokouksiin ja tiedostojen hallintaan. Teamsia voi käyttää koko työpäivän työtilana, jossa yhteistyötä voi tehdä tehokkaasti yhdessä paikassa.

16.4.2020 Uutinen

ICT-koulutusten oppimisympäristö on käytössäsi

Wistec Online on verkko-oppimisympäristö, joka on nyt avattu opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön. Päivitä ict-taitosi tai opettele uusien työkalujen käyttöä videoiden, harjoitusten tai kirjallisen materiaalin avulla.

15.4.2020 Uutinen

Vanha Webropol-ympäristö sulkeutuu 31.5.2020

Olethan jo huolehtinut tarvittavat kyselyt ja aineistot uuteen Webropoliin?

9.4.2020 Uutinen

Tiesitkö, että voit nyt käyttää yliopiston ohjelmia ilman lisenssiä?

Viime viikkojen aikana yliopiston ICT-palvelut on ottanut käyttöön uusia etätyöskentelyyn soveltuvia palvelimia. Näillä ns. etätyöpöytäpalvelimilla on monia erikoisohjelmistoja ja tieteenalakohtaisia ohjelmistoja, kaikkien opiskelijoiden ja tutkijoiden käyttöön. Monien ohjelmien asentaminen omalle työasemalle vaatii lisenssin, mutta etätyöpöydän kautta samojen ohjelmien käyttö on sinulle ilmaista.

2.4.2020 Uutinen

Tietoa Zoomin tietoturvasta

Etäopetuksessa ja etäkokouksissa käytetyn Zoomin tietosuojasta on käyty viime päivinä vilkasta keskustelua mediassa. Oulun yliopisto on omalta osaltaan käynyt läpi esitettyjä huomioita ja selvittänyt tietoturvan ja tietosuojan toteutumista Zoom-palvelussa, mikä ei kuitenkaan poista sitä mahdollisuutta, että jatkossa nousee esiin uusia tietoturvaan ja -suojaan liittyviä asioita.

25.3.2020 Uutinen

Opiskelijoiden etätyöpöydät käyttöön

ICT-palvelut on ottanut käyttöön uusia etätyöpöytäpalvelimia, jotka mahdollistavat yliopistolle lisensoitujen ohjelmistojen käytön opiskelijoille ja tutkijoille kotoa käsin maksutta.

24.3.2020 Uutinen

OpenVPN Connectin ilmoitus "Authentication Failed"

Mikäli olit ensimmäisten joukossa, jotka loivat OpenVPN-profiilin, voit  nyt yhteyttä avatessasi saada ilmoituksen: Authentication Failed . Tämä johtuu siitä, että profiilin voimassaoloajan oletusasetus oli tuolloin viikko.  Luo nyt uusi profiili, jonka voimassaoloaika on automaattisesti 2 vuotta.

20.3.2020 Uutinen

Opiskelijoiden etätyöskentelyyn helpotusta

Koska Oulun yliopiston mikroluokat ja itseopiskelutilat eivät ole tällä hetkellä käytettävissä, otetaan käyttöön uusi palvelu, jonka avulla opetuksessa ja tutkimuksissa tarvittavia tiedealakohtaisia ohjelmia päästään käyttämään kotoa käsin.

19.3.2020 Uutinen

Huijausviestejä, -puheluita ja haittaohjelmia koronan varjolla

Huijarit käyttävät nyt hyväkseen koronan aiheuttamaa poikkeuksellista tilannetta monin keinoin. Huijausyritysten teemoina ovat mm. koronavirukselta suojautuminen ja etätyöskentely-yhteydet.

17.3.2020 Uutinen

Kaikki läppärilainaamot on suljettu

Kaikki läppärilainaamot on suljettu tästä päivästä lähtien. Loput tietokonein varustetut tilat suljetaan huomisesta (18. maaliskuuta) lähtien, kun kampukset suljetaan opiskelijoilta.

16.3.2020 Uutinen

Tietokonetiloja on suljettu

Oulun yliopisto siirtyy kokonaan etäopiskeluun ja sulkee kampuksensa opiskelijoilta valtioneuvoston 16.3. antaman linjauksen mukaisesti. Tilojen sulkeminen astuu voimaan keskiviikkona 18.3. ja on voimassa 13.4. saakka.

15.3.2020 Uutinen

Etäyhteys verkkolevyihin

Yliopiston verkkolevyihin, mm. omaan verkon kotihakemistoon, saa yliopiston ulkopuolelta yhteyden VPN-asiakasohjelmalla.

13.3.2020 Uutinen

ICT-palvelupiste toimii etänä

Koronavirustilanteen takia olemme siirtyneet toistaiseksi etäpalveluun.

31.1.2020 Uutinen

Tietohallinto on nyt ICT-palvelut

Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun it-palveluita tuottavat yksiköt yhdistyvät. Tämä on osa laajempaa sisäisten palveluiden yhdistämispäätöstä.

7.1.2020 Uutinen

Kevätlukukauden tulostamisen peruskiintiö

Tulostuskiintiöösi on lisätty 4 €, jos olet syyslukukauden aikana tulostanut.

17.12.2019 Uutinen

Jouluglögit Tellus Stagella

Tule tutustumaan IT-palveluihin ja tuleviin tuuliin Tellus Stagelle torstaina 19.12. klo 12 – 14.

Tervetuloa!

17.12.2019 Uutinen

IT-palvelupiste suljettu 23.12. - 3.1.

IT-palvelupiste on joulutauolla 23.12. - 3.1.

10.12.2019 Uutinen

Tykkää meistä Facebookissa

Yliopiston IT-palvelut on myös Facebookissa. Tykkää sivustamme, niin saat tuoreet kuulumiset omaan uutisvirtaasi!

28.10.2019 Uutinen

IT-palvelupiste suljetaan 29.10. klo 12

Kaikki tietohallinnon palvelupisteet suljetaan tiistaina klo 12.