Henkilökunnalle

Tälle sivulle on koottu linkkejä ja ohjeita, joita henkilökuntaan kuuluvana voit tarvita ollessasi yliopiston verkon ulkopuolella. Henkilökunnan ja henkilökuntaan rinnastettavien käyttäjien (tutkijat, ufot) it-ohjeistus on keskitetysti yliopiston intrassa eli Patiossa.

Pikalinkit:
Informaatiota ja ohjeita:
29.5.2015

Käyttösäännöt

IT-palvelujen käyttösäännöt sitovat ja velvoittavat kaikkia yliopistoyhteisön jäseniä, IT-palvelujen ja järjestelmien käyttäjiä sekä kaikkia yliopiston yksiköitä.

1.3.2012

Henkilökunnan, tutkijan ja UFO:n käyttäjätunnus

Henkilökunnan, tutkijan ja ulkopuolisen käyttäjän (ns. UFO) käyttäjätunnus ja sen eri muodot ulkoisissa palveluissa.

3.7.2012

Käyttöoikeuden päättyminen

Tunnus, sähköposti ja ohjelmien käyttöoikeus lakkaavat, kun opiskelusi tai työsuhteesi päättyy. Saat etukäteen ilmoituksen sähköpostiisi käyttöoikeuden loppumisesta.

22.9.2016

Itsepalvelut ja tunnistautuminen

Varmistamalla henkilöllisyytesi Suomi.fi-tunnistuspalvelussa voit asettaa tunnuksellesi salasanan, voit tarkastella tunnuksesi tilaa esim. kirjautumisen ongelmatilanteissa, tai ottaa käyttöön yliopiston VPN-palvelut.

27.4.2012

Salasana

Salasanasi on voimassa vuoden. Salasanan vanhenemisesta tulee etukäteen ilmoitus sähköpostiisi. Jos et sinä aikana vaihda salasanaasi uuteen, tunnus lukkiutuu. Jos näin pääsee käymään, aktivoi tunnuksesi (= aseta uusi salasana) itsepalvelussa.

3.7.2012

Hyvän salasanan vaatimukset

Salasanassa on oltava vähintään 12 ja enintään 32 merkkiä, jotka ovat isoja ja pieniä kirjaimia sekä numeroita. Sen sijaan skandinaavisia kirjaimia ei voi käyttää ja erikoismerkit voivat aiheutta ongelmia. Uusi salasana ei saa muistuttaa edellistä.

28.3.2013

VPN-portaali

VPN mahdollistaa suojatun yhteyden yliopiston verkkoon sen ulkopuolelta ja näin mahdollistaa etätyön tekemisen. Kun tarvitset VPN-yhteyttä, käytä VPN-asiakasohjelmaa, jos se on mahdollista. VPN-portaalisivun kautta voit avata yhteyden silloin, kun asiakasohjelmaa ei ole käytettävissä. VPN-yhteyksien eri vaihtoehtoihin kannattaa tutustua jo ennalta, ja tehdä valmistelevat toimenpiteet varsinkin ennen ulkomaan matkaa.

30.10.2014

Näin pääset Patioon

Patio on Oulun yliopiston intranet, mistä löydät henkilökunnan uutiset sekä palvelut ja ohjeet. Yliopiston verkossa olevilta työasemilta pääset Patioon suoraan ja verkon ulkopuolelta kirjautumalla yliopiston käyttäjätunnukseesi perustuvalla O365-käyttäjänimellä.

Henkilökunnan neuvontapisteet:
29.10.2018

Henkilökunnan asiakastuki

ICT-palveluiden asiakastuki on yliopiston henkilökunnan neuvontapiste. Yhteystiedot: asiakastuki@oulu.fi | puh. 0294 483 124

29.10.2018

Mobiilituki

ICT-palveluiden mobiilituki opastaa yliopiston palveluiden mobiilikäyttöä. Yhteystiedot: mobiilituki@oulu.fi | puh. 0294 483 164