Käyttöoikeuden päättyminen

Tunnus, sähköposti ja ohjelmien käyttöoikeus lakkaavat, kun opiskelusi tai työsuhteesi päättyy. Saat etukäteen ilmoituksen sähköpostiisi käyttöoikeuden loppumisesta.

Opiskelijatunnus:

Saat Oodissa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen ilmoituksen tunnuksen sulkeutumisesta etukäteen.

Tunnuksesi sulkeutuu automaattisesti opintohallinnon tietojärjestelmässä olevien tietojen perusteella, kun:

• valmistut tai
  • keskeytät opintosi tai
  • et ole ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi.

Mikäli kuulut henkilökuntaan, käyttäjätunnus pysyy voimassa opinto-oikeuden päättyessäkin.

Henkilökunnan tunnus:

Saat etukäteen sähköpostiisi tiedon käyttöoikeuden loppumisesta.

Tunnuksesi sulkeutuu henkilöstörekisterin tietojen perusteella, kun työsuhteesi päättyy. Samalla päättyy myös yliopiston tietokoneiden sekä ohjelmistojen käyttöoikeus ja yliopiston sähköpostiosoite lakkaa toimimasta. Sähköpostikansio ja muut tiedostot poistetaan O365-palvelusta automaattisesti tietyn ajan kuluessa tunnuksen sulkeutumisesta.

On kuitenkin huomioitavaa, että käyttäjätunnus pysyy voimassa opiskelijatunnuksena työsuhteen päättyessäkin, jos olet edelleen läsnäoleva opiskelija.

UFO-tunnus:

Saat etukäteen sähköpostiisi tiedon käyttöoikeuden loppumisesta.

Tunnuksesi on määräaikainen ja maksullinen. Voit anoa jatkoa UFO-tunnuksesi voimassaoloaikaan. Lisätietoa Notiossa (Lue ohje: Näin pääset Notioon).

Tunnuksen voimassaoloajan loppuessa päättyy myös yliopiston tietokoneiden sekä ohjelmistojen käyttöoikeus ja yliopiston sähköpostiosoite lakkaa toimimasta. Sähköpostikansio ja muut tiedostot poistetaan O365-palvelusta automaattisesti tietyn ajan kuluessa tunnuksen sulkeutumisesta.

Käyttöoikeuden päättymiseen kannattaa varautua:

• ilmoittamalla uusi sähköpostiosoite yhteistyö- ym. kumppaneille
  • kopioimalla verkkolevyltä ja OneDrivestä omat säilytettävät tiedostot ja poistamalla muut
  • ottamalla talteen omat tärkeät sähköpostiviestit: voit lähettää ne omaan uuteen postiosoitteeseen tai tallettaa joko pst-tiedostoksi tai Thunderbird-sovellukseen. Pst-tiedoston ohjeen löydät O365-ohjesivulta. O365-UKK:stä löydät tietoa Thunderbirdistä, sen asentamisesta ja postien kopioimisesta.
  • kotikoneelta tulee poistaa yliopiston kautta hankitut ohjelmistot, joihin ei enää ole käyttöoikeutta

Viimeksi päivitetty: 22.1.2019