Etäyhteys verkkolevyihin

Lisääntyneen etätyöskentelyn johdosta yliopiston VPN-yhteydet ovat ajoittain olleet ylikuormittuneina.  ICT-palvelut on lisännyt VPN-yhteyksien kapasiteettia ottamalla käyttöön uuden eduVPN-yheyden, jota käytetään työasemaan asennettavalla OpenVPN Connect -asiakasohjelmalla.

Jos tarvitset verkkolevyillä olevia tiedostoja yliopiston ulkopuolella, asenna työasemaasi OpenVPN Connect.  Asennuohje Windows-kotikoneelle, Mac-koneelle ja henkilökunnan UNIV-koneelle.

Kun VPN-yhteys on auki, voit opiskelijana mäpätä (=Map network drive) kotihakemistosi yhdeksi tietokoneesi levyasemaksi käyttäen polkua: \\nfstu.oulu.fi\tunnus (tunnus on sinun käyttäjätunnuksesi).

Henkilökunnan ohjeet ovat Patiossa: VPN-yhteys ja Etätyöpöytäyhteys.

Esimerkiksi OneDrivea, sähköpostia, Teamsia, Zoomia, Moodlea, kuten myös muita pilvipalveluita, voit käyttää ilman VPN-yhteyttä.

VPN-palvelun ruuhkautumisen välttämiseksi käytä VPN-yhteyttä vain silloin, kun sitä oikeasti tarvitset!

Viimeksi päivitetty: 19.3.2020