University of Oulu, 2016

Teams korvaa Skypen

Microsoft on ilmoittanut, että Skype for Business korvataan uudemmalla ja monipuolisemmalla Teamsilla ja että organisaatioiden tulisi siirtyä käyttämään sitä mahdollisimman pian. Teamsia on voinut jo pidemmän aikaa käyttää Skypen rinnalla halutessaan ja nyt jo n. 3000 yliopistolaista käyttää Teamsia päivittäin hyödyntäen sovellusta keskusteluihin, puheluihin, kokouksiin ja tiedostojen hallintaan. Teamsia voi käyttää koko työpäivän työtilana, jossa yhteistyötä voi tehdä tehokkaasti yhdessä paikassa.

Oulun yliopistolla virallinen siirtymä Teamsiin tapahtuu ajalla 1.6.2020 - 1.8.2020.

Siirto tehdään kesän aikana alkaen henkilöstöstä ja sen jälkeen siirretään opiskelijat. Siirrosta ei voida antaa henkilökohtaista aikataulua.
Teams-sovellus asennetaan tai on jo asennettu kaikkiin yliopiston ylläpitämiin työasemiin automaattisesti. Mobiililaitteisiin jokainen voi asentaa Teamsin itse sovelluskaupasta.

Mitä muutos tarkoittaa käytännössä?

•     Et voi enää käyttää Skype for Business -tiliäsi.
  •     Kaikki ulkoisilta käyttäjiltä saapuvat Skype-viestit ohjataan suoraan Teamsiin.
  •     Et voi luoda Skype-kokouksia, mutta voit liittyä muiden organisaatioiden luomiin Skype-kokouksiin selaimen Skype For Business -sovelluksella.
  •     Uudet online-kokoukset luodaan Teamsiin Outlookin kalenterissa tai Teams-sovelluksessa.

Mitä pitää tehdä?

Viimeksi päivitetty: 5.5.2020