University of Oulu, 2016

Zoom vaatii 19.7. alkaen salasanan tai odotushuoneen kaikkiin kokouksiin

Zoom-palvelun käyttö vaatii jatkossa (19.7.2020 alkaen) kaikkiin kokouksiin joko salasanan (password) tai odotushuoneen (waiting room). Löydät nämä vaihtoehdot kokouksen asetuksista. 

Syynä tähän uudistukseen on, etteivät Zoom-bomberit enää pääsisi kokoushuoneisiin arvaamalla jonkin käynnissä olevan kokouksen ID-numeron.

Ohjeet kokouksen järjestäjälle:

1. Jos olet jo ajastanut kokouksen alkamaan 19.7. tai sen jälkeen, ja 

a) olet jo aiemmin asettanut kokoukselle salasanan tai odotushuoneen, sinun ei tarvitse muuttaa mitään.

b) et ole asettanut kokoukselle salasanaa tai odotushuonetta, Zoom asettaa kokouksellesi odotushuoneen automaattisesti. Odotushuone tarkoittaa sitä, että osallistujat eivät pääse suoraan mukaan kokoukseen, vaan he jäävät aluksi odotushuoneeseen ja sinun on hyväksyttävä heidät mukaan.

2. Jos lisäät salasanan kokoukselle, jonka kokouskutsut olet lähettänyt jo ennen salasanan lisäämistä, lähetä kokouskutsut uudestaan, että osallistujat saisivat salasanallisen osoitteen.

3. Jos lisäät uuden kokouksen ja asetat sille salasanan, Zoom liittää salasanan suoraan kokouksen webbiosoitteeseen (=URL). Tällöin sinun ei tarvitse lähettää salasanaa osallistujille erikseen, vaan riittää, kun lähetät heille osoitteen, jossa on salasana mukana.

Jos haluat tutustua aiheeseen syvemmin, lue Zoomin oma tiedote.

Viimeksi päivitetty: 30.6.2020