Rfid-tunnisteen rekisteröinti- ja kirjautumisohje

Rekisteröi kortti tai tarra ennen ensimmäistä käyttökertaa.

Yleistä

Tulostuspalvelun laitteelle kirjaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksella aina tulostetta vapautettaessa kuten myös kopioitaessa ja skannatessakin. Tunnusta ja salasanaa ei kuitenkaan jatkossa tarvitse joka kerta kirjoittaa, kun rekisteröit käyttöösi rfid-tunnisteen, joka voi olla kortti tai tarra:

• Rfid-tunnisteena toimivat ns. älysirulla varustetut kortit, kuten esimerkiksi tavallisimmat opiskelijakortit Lyyra ja Frank sekä OuluCard. HUOM. Maksuominaisuudella varustetut opiskelijakortit eivät välttämättä toimi tulostupalvelussa!
  • Ne opiskelijat, joilla ei älysirullista korttia ole käytössään, voivat noutaa rfid-tulostustarran näistä jakelupisteistä.

Tunnisteen rekisteröinti ennen ensimmäistä käyttökertaa

Rfid-tunniste pitää ennen käyttöä rekisteröidä jollakin yliopiston Canon-monitoimilaitteella. Rekisteröinnissä liität rfid-tunnisteen omaan käyttäjätunnukseesi.

1. Käytä tunnistettasi laitteen oikeassa etukulmassa olevassa lukijassa
  2. Syötä laitteen kosketusnäytöltä käyttäjätunnuksesi sille tarkoitettuun kenttään muodossa:
  3. Syötä salasanasi sille tarkoitettuun kenttään ja paina Login.
    HUOM. Canon-järjestelmä ei hyväksy salasanaa, jos siinä on skandinaavisia tai erikoismerkkejä. Siinä tapauksessa vaihda ensin salasanasi täällä ja kokeile rekisteröintiä uudelleen.
  4. Muista rekisteröinnin jälkeen kirjautua ulos laitteelta, katso kohta Uloskirjautuminen laitteelta.

HUOM. Yhdellä tunnuksella voi olla kerrallaan aktiivisena vain yksi rekisteröity tunniste. Mikäli rekisteröit useamman tunnisteen, on vain viimeksi rekisteröity voimassa. Mikäli aiemmin Canon-tulostuspalveluun rekisteröity tunniste halutaan ottaa uudelleen käyttöön, esimerkiksi rekisteröidä se toiselle käyttäjätunnukselle, on tunniste ensin nollattava Canonin palveluneuvojan toimesta.

Katso opetusvideo:

• "Rfid-tunnisteen rekisteröinti ennen ensimmäistä käyttökertaa"
  • valitse laitteellesi sopiva videon katseluversio: tietokone tai mobiililaite
  • kirjaudu yliopiston käyttäjätunnuksella

Kirjautuminen laitteelle, kun vapautat tulosteesi, kopioit tai skannaat

• käytä tunnistetta laitteen lukijassa tai
  • paina AD Login-painiketta ja syötä tunnus (opiskelijat: tunnus@student, henkilökunta: tunnus@univ) sekä salasana samalla tavalla kuin rekisteröintivaiheessa. HUOM. Canon-järjestelmä ei hyväksy salasanaa, jos siinä on skandinaavisia tai erikoismerkkejä.

HUOM. Älä kirjaudu laitteelle, mikäli toisen henkilön tulostustyö on kesken! Kirjautuminen yleensä keskeyttää meneillään olevan tulostuksen tai lähetyksen ja kirjaa edellisen käyttäjän ulos. Tämä asetus on laitekohtainen eli eroja voi eri laitteiden välillä olla.

Katso opetusvideo:

• "Tulostaminen ja työn vapauttaminen"
  • valitse laitteellesi sopiva videon katseluversio: tietokone tai mobiililaite
  • kirjaudu yliopiston käyttäjätunnuksella

Uloskirjautuminen laitteelta

• käytä tunnistetta laitteen lukijassa tai
  • paina käyttöpaneelin ID-painiketta tai
  • kosketa kosketusnäytön toimintoa Logout tai Ulos

HUOM. Uloskirjautuminen tai toisen henkilön kirjautuminen laitteelle yleensä keskeyttää meneillään olevan tulostuksen tai lähetyksen. Uloskirjautuminen tapahtuu myös silloin, kun käyttöpaneeliin ei ole koskettu 2 - 9 minuuttiin. Tämä asetus on laitekohtainen eli eroja voi eri laitteiden välillä olla. Pääsääntöisesti opiskelijoiden käytössä olevilla laitteilla uloskirjautuminen tapahtuu 9 minuutin kuluttua, mikäli näyttöpaneelin ei ole koskettu. Tällöin tulostustyö keskeytyy.

Jos tulostus jää kesken muusta syystä, esim. paperitukoksen tai paperin loppumisen takia, jatkuu se ongelmatilanteen selvittämisen jälkeen.

Lue lisää: tulostaminen, tulostamisen ohjeet

Viimeksi päivitetty: 7.9.2016