Tilastolliset ohjelmat

Tilastollisia ohjelmia tutkijoille, jatko-opiskelijoille ja opettajille


Tutkijoille, jatko-opiskelijoille ja opettajille

Voit ostaa ohjelmiston IBM SPSS verkkokaupasta. Katso tarkemmat toimintaohjeet opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Sekä opiskelijat että henkilökunta voivat asentaa laadullisen tutkimuksen ohjelmiston, QSR NVivon, kotikoneelleen maksutta. Lue lisää: QSR NVivo. Työkoneiden yksikkökohtaisista lisensseistä kerrotaan Notiossa.

Tietohallinnon ohjelmistojakelusta voit maksutta ladata omaan käyttöösi mm. ohjelmat SAS ja Origin Pro. Tutustu ohjelmien lisenssiehtoihin ja asennusohjeisiin ohjelmistojakelussa ennen niiden lataamista, kirjautuminen yliopiston käyttäjätunnuksella.

Opiskelijat, laitosten vastuuhenkilöt sekä tutkimusryhmien ja -projektien edustajat voivat käyttää kysely- ja tiedonkeruusovellusta. Lue lisää: Webropol.

Tilasto-ohjelmistojen lisensseihin ja käyttöön liittyviin ongelmiin saat vastauksen lähettämällä pyynnön osoitteeseen: tilastotuki (at) oulu.fi. Varsinaiset tilasto-ohjelmien käyttötaidot ja eri menetelmien tuntemus tulee hankkia oman laitoksen opetuksesta tai jostakin muualta. Tilastollinen neuvonta opastaa ohjelmistojen käytössä ja valitun menetelmän toteutuksessa.

Notiossa on tietoa yksiköille ohjelmien lisensseistä sekä ja henkilökunnalle kotikäyttömahdollisuuksista. Lue ohje: Näin pääset Notioon.

Koulutuksia järjestetään ohjelmista: IBM SPSS, SAS ja Webropol. Seuraa tietohallinnon tiedotteita, yliopiston tiedotteita ja henkilöstökoulutusportaalia.

Itseopiskelukurssit: SAS e-learning

Lisää aiheesta: käyttäjätunnus, ohjelmistojakelu, ohjelmistomyynti opiskelijoille

Viimeksi päivitetty: 2.11.2016