Tilat ja laitteet


Työasemat

Tietohallinnon ylläpitämien itseopiskelutyöasemien käyttämiseen tarvitset yliopiston käyttäjätunnuksen ja salasanan. Työasemilta voi tulostaa kaikille Canonin tulostuspalvelun piirissä oleville turvatulostuslaitteille. Tulostaminen vähentää aina tunnuksen tulostuskiintiön saldoa.

Tietohallinnon ylläpitämät itseopiskelutyöasemat sekä mikroluokkien koneet ovat joko työasemapäätteitä (VDI, virtuaalinen työpöytä) tai työasemia. Molemmissa ratkaisussa on käytettävissä samat perusohjelmistot. Mikroluokissa voi olla lisäksi opetuskäyttöön tarkoitettuja tieteenalakohtaisia ohjelmia.

Käyttäjätunnuksen kotihakemisto näkyy aina yhtenä työaseman virtuaalilevynä, käytännössä K:-levynä. Ethän tallenna henkilökohtaisia dokumenttejasi työasemassa muualle kuin kotihakemistoosi, sillä ainoastaan kotihakemiston sisältö tallentuu työasemalta uloskirjautuessa!

Kampusalueilla on käytössä myös langaton verkkoyhteys.

Lisää aiheesta:  itseopiskelutyöasemat, mikroluokat, tulostuslaitteet, käyttäjätunnus, kotihakemisto, tulostuspalvelu, työasemien ohjelmistotlaskenta- ja ohjelmointipalvelimet

Viimeksi päivitetty: 28.6.2016