University of Oulu, 2016

Sulavassa ikiroudassa piilee terveysriski

Thule -instituutin johtaja Arja Rautio valottaa vastikään ilmestyneessä Oulun yliopiston Science with Arctic Attitude -blogin postauksessaan ikiroudan sulamisen aiheuttamia potentiaalisia terveysriskejä ja niiden tutkimusta.

Tutkimusprofessori Arja Rautio on mukana Euroopan Unionin rahoittamassa viisivuotisessa Nunataryuk-tutkimushankeessa, joka pyrkii löytämään vastauksia ikiroudan sulamisen vaikutuksiin Venäjällä, Kanadassa, Grönlannissa ja Huippuvuorilla. Lisäksi hankkeessa selvitetään kuinka yhteisöt voivat näihin muutoksiin parhaiten varautua. Mittavassa hankkeessa on mukana tutkimusorganisaatioita kahdestatoista eri maasta. Oulun yliopistosta mukana oleva tutkimusryhmä keskittyy ikiroudan sulamisen aiheuttamiin terveysvaikutuksiin ja -riskeihin ihmisten ja eläinten terveydelle.

Lue koko blogipostaus täältä.

Viimeksi päivitetty: 12.11.2018