SYKEn johdolla käynnistetty merkittävin YVA-kehittämishanke vuosikymmeneen

Thule-instituutti on mukana laajassa EU-rahoitteisessa IMPERIA hankkeessa, jossa tutkitaan Ympäristövaikutusten arviointi (YVA) -menettelyjen laadun ja vaikuttavuuden parantamista.

Hanke edistää keskustelua ympäristövaikutusten arvioinnin kehittämisestä, kokoaa hyviä käytäntöjä, kehittää ja testaa menetelmiä sekä kouluttaa alan toimijoita uusien menetelmien käyttöön.

IMPERIA-hankkeessa toimivat yhdessä YVA -alan huippuosaajat tutkijoista YVA-konsultteihin. Hanketta koordinoivan Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) lisäksi siihen osallistuvat Oulun yliopiston Thule-instituutti, Jyväskylän yliopisto, Ramboll Finland ja SITO Oy. Lisäksi hankkeen aktiivisina yhteistyökumppaneina ovat pilottihankkeita toteuttavat organisaatiot.

Runsaat kolme vuotta kestävä hanke päättyy 31.12.2015. Kokonaiskustannukset ovat n. 1,3 miljoonaa euroa.

Lue koko tiedote Suomen ympäristökeskuksen sivulta..

Last updated: 8.1.2019