Milla Wallin

”Kaikista ei tule koodareita, mutta ohjelmointi on tärkeä taito”

Tietotekniikka-alalla naisena? No se on helppoa ja luontevaa, DI Milla Wallin vakuuttaa.

Milla halusi lukion jälkeen Oulun yliopistoon, koska se sijaitsi lähellä hänen kotipaikkaansa. Tuntui mukavalta, että perhe ja kaverit pysyivät lähellä. Vahvuus matemaattisissa aineissa oli yhtenä vaikuttimena informaatioverkostojen* koulutusohjelman valintaan.

”Täytyy myöntää, että opintojen alussa ohjelmointikurssit vähän järkyttivät. Näin jälkeenpäin olen kuitenkin sitä mieltä, että on rikkaus, kun osaa koodata. Se on tärkeä taito, vaikkei työskentelisikään suoraan koodarina”, Milla toteaa.

Yhdistä tekniikka ja taloustieteet

Milla valmistui diplomi-insinööriksi vuonna 2012. Oulun opiskeluvuosien jälkeen ura on vienyt hänet IT-konsultiksi pääkaupunkiseudulle. ”Olen työskennellyt usealla eri asiakkaalla monilla eri liiketoiminta-alueilla. Olen tehnyt heille ohjelmistotestausta, testausprosessien kehittämistä sekä toiminut testipäällikkönä.

Työelämää jo useamman vuoden katseltuaan Milla kehottaa hyödyntämään Oulun yliopiston monitieteisyyttä. ”Suosittelen tekniikan opintojen kylkeen ehdottomasti myös taloustieteitä. Liiketoiminnan ymmärrystä tarvitaan missä tehtävässä tahansa. Oulussa nämä molemmat alat löytyvät saman katon alta.”

Työkokemusta kannattaa hankkia

Monen teekkarin tavoin Millakin teki töitä jo opiskeluaikanaan.

”Yliopisto-opinnoista saa tärkeän perusymmärryksen ja pohjan. Jäsennys käytäntöön tapahtuu sitten työelämässä. ”

Milla sai diplomityöaiheensa NSN:ltä, kun hän oli Oulun toimipaikassa kesätöissä ostajana. Myöhemmin Milla jatkoi vielä jonkin aikaa saman työnantajan leivissä, mutta tällä kertaa Espoossa.

”En kyllä heti tiennyt, mikä minusta tulee valmistuttuani. Tietotekniikan DI-koulutus valmistaa niin moneen tehtävään. ”

Paras vuosi kiltahommissa

Milla oli mukana killan eli Oulun tietoteekkareiden (OTiT) hallituksessa ennen kuin lähti vaihtoon. ”Se oli paras vuosi. Muistan erityisesti kiltahuoneella vietetyt ajat sekä kotimaan pitkät eli bussiekskursiot. Ennen hallituspestiäni toimin myös pienryhmäohjaajana ja Pesti-päivillä yhteyshenkilönä.”

Milla pitää edelleen yhteyttä vanhoihin opiskelijakavereihinsa. He ovat tärkeä osa hänen verkostoaan.

Työnantajat arvostavat opiskelijavaihtoa

Kiltapestin jälkeen Milla suuntasi vaihto-opiskelijaksi Saksaan, Münchenin teknilliseen yliopistoon (TUM).  Hän vietti siellä yhden lukukauden Erasmus-vaihtarina.  Saksassa suoritetut kurssit hän sai osaksi tutkintoaan.

”Olen työnhaussa huomannut, että kansainvälistä kokemusta arvostetaan todella paljon.”

Kun Milla palasi vaihdosta, hänelle tuli halu valmistua. ”Sen jälkeen vietinkin aika opiskelupainotteista elämää”, hän naurahtaa.

* Informaatioverkostojen koulutusohjelman tilalla on nykyään soveltavan tietotekniikan suuntautumisvaihtoehto osana tietotekniikan koulutusohjelmaa.

Milla Wallin (o.s. Tapaninaho)

  • Software Testing Consultant, Sogeti Finland Oy, Espoo
  • Valmistui diplomi-insinööriksi vuonna 2012
  • Kotoisin Haukiputaalta
  • Viettää vapaa-aikaa koiran kanssa ulkoillessa

Viimeksi päivitetty: 16.2.2015