Fulbright-Nokia Distinguished Chair Matthew Turk vierailulla kesän ajan

Tietotekniikan osasto ja sen konenäön tutkimuskeskus isännöivät kesän ajan tunnetun tietotekniikan professorin Matthew Turkin vierailua.

Turk vierailee Oulussa Fulbright-Nokia Distinguished Chair -nimityksellä. Tehtävään valitaan vain yksi informaatioteknologian huippuasiantuntija lukuvuodessa. Oulun yliopiston lisäksi Turk on vieraillut Tampereen yliopistossa.

”Vuorovaikutus eri laitteiden kanssa muuttuu yhä luonnollisemmaksi. Minulla on yhteisiä tutkimustavoitteita konenäön tutkimuskeskuksen kanssa ihmisen ja mobiililaitteiden välisen vuorovaikutuksen parantamisessa kamerapohjaisin menetelmin. Odotan vierailulta uusia ideoita ja yhteistyön jatkumista myös tulevaisuudessa”, sanoo Oulussa perheineen viihtyvä Matthew Turk. Vierailuun kuuluu myös opetusta ja tohtorikoulutettavien mentorointia.

Microsoftin Kinect-laite on osoittanut, että erityyppisten kameroiden tuottama informaatio ympäristöstä ja siinä oleskelevista ihmisistä voidaan onnistuneesti yhdistää käyttöliittymäksi ja pelikokemukseksi. Vuorovaikutteisuutta voidaan kuitenkin yhä parantaa. Vaikka teknologia on harpannut eteenpäin, riittää edelleen haasteita ihmisen toiminnan automaattisessa analysoinnissa, erilaisen kameratiedon yhdistämisessä, ja mobiilaitteiden välisessä saumattomassa kommunikaatiossa.

”Matthew on tutustunut Oulussa tehtävään tutkimukseen ja tuloksiin kamerapohjaisen informaation hyödyntämisestä vuorovaikutusteknologioissa. Olemme erityisen tunnettuja ihmiskasvojen, kasvonilmeiden ja visuaalisen puheen automaattiseen tunnistukseen liittyvistä menetelmistämme”, kertoo vierailua isännöivä professori Matti Pietikäinen.

Professori Matthew Turk lyhyesti:

• Väitellyt tohtoriksi MIT:n (Massachusetts Institute of Technology) Media Labista.
  • Aloitti  työt Microsoft Researchissä 1994 ja perusti sinne konenäön tutkimusryhmän.
  • Työskennellyt Kalifornian yliopistossa (University of California, Santa Barbara) vuodesta 2000 alkaen. On yksi UCSB Four Eyes Labin johtajista. Yksikön tutkimus keskittyy neljään i-kirjaimeen eli Imaging, Interaction ja Innovative Interfaces.

Viimeksi päivitetty: 3.7.2012