Merkittävä kansainvälinen tunnustus CrisisTracker -palvelulle

Avoimen lähdekoodin verkkopalvelu CrisisTracker on palkittu USAID- ja Humanity United –järjestöjen kilpailussa. Palvelu on kehitetty Oulun yliopiston, Madeiran yliopiston, IBM Researchin sekä Qatar Computing Research Instituten yhteistyönä.

Tech Challenge for Atrocity Prevention -kilpailun taustalla on Yhdysvaltojen presidentin Barack Obaman aloite, jota USAID ja Humanity United ovat edistäneet. Kilpailussa oli useita teemoja, joissa kannustettiin eri alojen ihmisiä tuomaan uusia lähestymistapoja hirmutekojen ehkäisemiseksi.

CrisisTracker on nimetty yhdeksi kuudesta voittajakonseptista Alert-sarjassa, jossa haettiin ideoita kerätä tietoa vaikeasti saavutettavilta alueilta, jotta estettäisiin laajamittainen väkivalta siviilejä kohtaan.

CrisisTracker kerää tilannetietoa Twitter-viesteistä humanitääristen katastrofien aikana. Sovellus yhdistää automaattisen tietojenkäsittelyn ja joukkoälyn, jolloin saadaan nopeasti nostettua esiin uutisaiheita ja reaaliaikainen rakenne miljoonille tweet-päivityksille.

Tietotekniikan professori Vassilis Kostakos on ohjannut kehitystyötä yhdessä Madeiran yliopistolla työskentelevän tohtorikoulutettava Jakob Rogstadiuksen kanssa. Rogstadius vieraili Oulussa kesällä 2010.

Kehitystyötä ovat rahoittaneet IBM Research sekä Suomen Akatemian ja Tekesin FiDiPro –ohjelma.

Viimeksi päivitetty: 13.8.2013