Kaksi kesäharjoittelupaikkaa DataAI -tiimissä

Biomimetiikan ja älykkäiden järjestelmien ryhmän (BISG) DataAI -tiimissä on avoinna kaksi kesäharjoittelupaikkaa tilastotieteilijöille tai matemaatikoille.

Työ kestää 2-3kk, ja se on mahdollista aloittaa 2.5.2014 tai sopimuksen mukaan. Yliopistoharjoittelijalle maksettava palkka on 1333,67 €/kk. Mikäli opiskelijalle on myönnetty oikeus harjoittelutukeen, käytetään se osarahoituksena harjoittelijan palkkamenoihin.

Voimme tarjota myöhemmin mahdollisuuden myös gradun tekoon.

• Kesäharjoittelija, SIMP

Tehtävänäsi on rakentaa malleja ennustamaan teräslevyjen mekaanisia ominaisuuksia ja niiden hajontaa valssauksen ja oikaisun jälkeen. Aineisto on kerätty Ruukin terästehtaalla Raahessa, ja mallit liitetään myöhemmin osaksi työkalua, jolla ohjataan päästöuunin parametreja. Mallinnus toteutetaan R-ohjelmalla. Työssä pääset tutustumaan sekä tosielämän mallinnustilanteisiin että teräksenvalmistusprosessiin.

Odotamme sinulta oma-alotteisuutta, tilastollisen data-analyysin ja mallinnuksen perustuntemusta ja R-ohjelman käyttökokemusta.

Lisätietoja: Satu Tamminen, puh. 0294482538

• Kesäharjoittelija, GlobalRF

GlobalRF-projektissa tutkitaan Suomessa ja USA:ssa kaupunkiympäristöstä kerättävää massiivista radiotaajuussignaaliaineistoa sekä muutamia tähän liittyviä ns. avoimen datan aineistoja (esim. sää, tapahtumat, ihmisten käyttäytyminen). Tarkoituksena on löytää uusia tekijöitä, joiden avulla spektrin käyttöä voidaan analysoida paremmin, ja tulevaisuudessa jopa ennustaa automaattisesti dynaamisen allokoinnin tarpeisiin.

Kesäharjoittelijan tehtävät voivat kiinnostuksen ja taitojen mukaan liittyä tilastolliseen data-analyysiin ja ennustaviin malleihin tai hajautetun laskennan ratkaisuihin. Hakijalta edellytetään tilastollisen data-analyysin perusmenetelmien tuntemusta ja työkalujen (R, Matlab) käyttökokemusta. Muu ohjelmointikokemus katsotaan myös eduksi.

Lisätietoja: Jaakko Suutala, puh. 0294482994

Hakeminen:

Lähetä vapaamuotoinen hakemus, CV ja opintosuoritusote 15.4.2014 mennessä:

CSE/ Satu Tamminen tai Jaakko Suutala

PL 4500, 90014 Oulun yliopisto