Pienryhmäohjaajaksi uusille opiskelijoille? Haku käynnissä 31.1. asti

Oulun yliopistossa aloittaa opintonsa syksyllä 2016 noin 2000 uutta tutkinto-opiskelijaa. Heille haetaan nyt pienryhmäohjaajia lukuvuodelle 2016 – 2017, pääsääntöisesti syyslukukauden ajaksi. Pienryhmäohjaus on osa yliopiston virallista opinto-ohjausta ja sen tarkoituksena on perehdyttää uudet opiskelijat yliopistoon, opiskeluympäristöön sekä erityisesti omaan opiskelualaan. Tarvitsemme myös ohjaajia saapuville kansainvälisille vaihto-opiskelijoille -  tämä ohjauskokemus tukee loistavasti oman vaihtojakson suunnittelua. Hakulomakkeessa voit täsmentää kumpi tehtävä sinua kiinnostaa. Voit  myös tulla huomioiduksi molempiin.

Pienryhmäohjaajina toimivat saman koulutusalan ylempien vuosikurssien opiskelijat, jotka yliopisto on kouluttanut tehtäväänsä. Pienryhmäohjaajan johdolla uudet opiskelijat tutustuvat noin 10-15 hengen ryhmissä oman opiskelualan, tiedekunnan ja koko yliopiston käytäntöihin mutta ennen kaikkea opiskelukavereihin ja Ouluun. Näin kauempaakin muuttanut uusi opiskelija saa nopeasti kavereita ja kotiutuu paitsi yliopistolle myös Ouluun.

Pienryhmäohjaajat toimivat tuntiopetustehtävissä ja vastaavat opetussuunnitelman mukaisen ohjauksen toteutumisesta. Pienryhmäohjaajille maksetaan pienryhmäohjaajan palkkio (tällä hetkellä pienryhmäohjauksen palkkioperuste on 13,70 € / tunti). Ohjaustuntimäärä on 10 - 15 h. Lisäksi pienryhmäohjaaja saa pyytäessään ohjauksesta tiedekunnan antaman todistuksen.

Pienryhmäohjaajana toimimisen edellytys:

• osallistut pienryhmäohjauksen koulutukseen keväällä 2016. Jos et pysty osallistumaan oman tiedekuntasi koulutukseen (ks. ajankohdat alla), on tärkeää, että osallistut johonkin tarjolla olevista koulutuksista.
  • olet paikalla elokuussa, kun uudet opiskelijat saapuvat ja pienryhmäohjaus alkaa

Hyvä pienryhmäohjaaja on:

• 2.-3. vuoden opiskelija
  • hoitanut hyvin omat opintonsa
  • vastuuntuntoinen

Pienryhmäohjaajien tiedekuntakohtaiset yleiskoulutukset järjestetään maaliskuussa:

• ArkTK, TTK ja TST pe 18.3.2016 klo 12.15-16.00 (sali PR 104)
  • Kansainvälisten opiskelijoiden pienryhmäohjaajille ti 22.3.2016 klo 12.15-16.00 (sali PR101) (in English)

Lisäksi koulutusohjelmakohtaisesti järjestetään täsmäkoulutusta, josta tiedotetaan tarkemmin kevään aikana.

Pienryhmäohjaajien haku päättyy 31.1.2016. Hakemus (myös liitteenä alla), kaikki koulutustilaisuudet ja paljon muuta materiaalia on saatavilla pienryhmäohjauksen verkkosivulla.

Voit jättää hakemuksen kiltasi fuksivastaavalle tai toimittaa sen pienryhmäohjauksen yhdyshenkilölle: Riku Hietaniemi, huone TS 336.

Liitteet:

Viimeksi päivitetty: 4.1.2016