Koululaiset rakensivat vuorovaikutteisia robotteja

Kesätyöläiset hyödynsivät monipuolisesti Fab Labin digitaalisen pikavalmistuksen prosesseja.

Kesäkuun alussa viisitoista nuorta kävi kesätöissä Oulun yliopiston tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa. He työskentelivät kahden viikon kesätyösetelillä Linnanmaan kampuksen uudessa digitaalisen valmistuksen työpajassa FabLabissa.

Projektissaan he perehtyivät elektroniikkasuunnitteluun, elektroniikan kokoonpanoon, 3D-suunnitteluun ja 3D-tulostukseen, 2D-suunnitteluun ja laserleikkaukseen sekä mikrokontrollerin ohjelmointiin.

”Nuoret suunnittelivat ja rakensivat herätyskellorobotteja, jotka asetetun ajan kuluttua alkavat liikkua ja tuottaa ääntä. Jotta ääni loppuisi, robotti pitää ottaa käteen, ja sitä pitää ravistaa", kuvaa projektin vetäjä tutkijatohtori Antti Mäntyniemi.

Lue tutkija Ivan Sanchezin blogista, miten työt etenivät.

Viimeksi päivitetty: 20.1.2017