Uutiset

4.2.2020 Uutinen

Professori Markku Juntti: ”6G on liima, joka sitoo kaiken yhteen”

Tämän lauseen kuulee usein, kun keskustelee professori Markku Juntin kanssa: ”No tämä ei ole ydinosaamistani – mutta se on tietysti hyvin läheisessä yhteydessä siihen, mitä minä teen.” Juntti on radiosignaalien käsittelyn asiantuntija, mikä tarkoittaa, että vaikka hän ei tarkkaan ottaen ole tietoturvan, IoT:n, logistiikan, tekoälyn, liikenteen, terveysteknologian tai minkään muunkaan aiheen erityisasiantuntija, hänen asiantuntemuksensa on tosiasiassa ratkaisevaa kaikkien näiden aiheiden kannalta.

24.1.2020 Uutinen

Itseohjautuva auto tutkimuskäyttöön Oulun yliopistossa

Oulun yliopiston sähkö- ja tietotekniikan tiedekuntaan ja osaksi 6G Flagship -tutkimuskokonaisuutta on hankittu itseohjautuva auto Toyotalta. Auto tulee olemaan tutkimusvälineenä laajasti käytössä.

19.12.2019 Uutinen

Yhteys digitaaliseen kaksoseesi: 6G linkittää fyysisen ja virtuaalisen

6G:ssä on kyse koko alan pelisääntöjen nopeasta muuttumisesta, minkä vuoksi on elintärkeää tarkastella tietoliikenteen tulevaisuutta monialaisesti, sanoo työelämäprofessori Seppo Yrjölä.

11.12.2019 Uutinen

Maailman ensimmäinen 5G-kyberturvallisuushackathon oli menestys

Maailman huippuhakkerit ja kyberturvallisuuden ammattilaiset testasivat 5G-teknologian ja sen sovellusten kyberturvallisuutta Oulussa marraskuun viimeisenä viikonloppuna. Tapahtuma tarjosi paljon uutta tietoa ja näkökulmia sekä hakkereille että 5G-pohjaiset ratkaisunsa hakkeroitavaksi tarjonneille Ericssonille, Nokialle ja Oulun yliopistolle.

29.11.2019 Uutinen

Professori Markku Juntille merkittävä IEEE Fellow -arvonimi

Oulun yliopiston professori Markku Juntti on saanut merkittävän kansainvälisen huomionosoituksen. Maailman johtava teknologiaa edistävä ammatillinen järjestö IEEE on myöntänyt hänelle IEEE Fellow-arvonimen. Se myönnetään henkilölle, jolla on erityisen merkittäviä ansioita teknologian kehittämisessä maailmanlaajuisesti.

18.11.2019 Uutinen

Universumin salaisuuksista huomisen lupaukseen: Kari Leppänen kartoittaa ympäröivää maailmaa 6G-tekniikalla

Moni meistä tuijottaa tähtiä ja ajattelee, kuinka hauskaa olisikaan olla tähtitieteilijä. Selvittää universumin ja elämän salaisuudet! Harvalla meistä kuitenkaan on edellytyksiä ryhtyä tähtitieteilijäksi. 6G-lippulaivassa toimivalla työelämäprofessori Kari Leppäsellä on.

13.11.2019 Uutinen

DigiHealthin tavoitteena käytännön sovellukset

Digitaalinen terveysteknologia on yksi Oulun yliopiston keskeisimmistä tutkimusteemoista. DigiHealth-hanke vie alan tutkijat myös Oysin käytäville.

9.10.2019 Uutinen

Uusia ratkaisuja viranomaisten väliseen kriittiseen viestintään, turvallisuuteen ja etäyhteyksiin

Juuri alkanut sisällöltään ja kooltaan merkittävä PRIORITY-projekti tutkii, kehittää ja kokeilee viranomaisille ja etäyrityksille suunnattuja kriittisiä viestintäratkaisuja. Tärkeänä tavoitteena on täydentää nykyisiä kriittisiä puhe- ja viestipalveluja laajakaistan dataominaisuuksilla hyödyntämällä kaupallisia langattomia 4G- ja 5G-verkkoja.

24.6.2019 Uutinen

CELTIC project SIGMONA received the EUREKA Global Project of the Year 2019 Award

Research cooperation conducted in the University of Oulu was honoured, as SIGMONA project received the the EUREKA Global Project of the Year 2019 Award for in EUREKA Global Innovation Summit in Manchester, UK (14-16 May 2019),. CWC (Centre for Wireless Communications) has been one of the partners.

25.4.2019 Uutinen

Jättihanke kirkastaa 5G-verkon teollisia mahdollisuuksia

5G muuttaa yhteiskuntaa enemmän kuin edelliset kaksi verkkosukupolvea.

24.4.2019 Uutinen

Call for summer trainees at CWC

CWC offers both summer training positions and scholarships for trainees to conduct the advanced practical training (course code 521016A, syventävä harjoittelu) for two months.

11.2.2019 Uutinen

UNINORD offers Master Thesis position for Digital IC/FPGA tool development

Please see the attachment for more information about this job opportunity!

21.12.2018 Uutinen

Grants for Master Thesis available for Telecommunications Students

CWC-RT and CW-NS research units offer grants to DD-WCE, WCE and Finnish ECE master's students (both RAN and RF study options) for master thesis work.

See the call attached (pdf), or WCE web site!

6.9.2018 Uutinen

5G testiverkko mahdollistaa joustavia palveluratkaisuja iäkkäiden itsenäiseen asumiseen

Erkki Alatalon (91) tilavaan, valoisaan kotiin asennetut anturit välittävät tietoa hänen aamutoimistaan. Tunnelma on rauhallinen, kun Caritas-kodin iäkäs asukas nauttii aamiaista ja ratkoo Sudoku-haastetta päivän lehdestä. Antureiden välittämän tiedon tarkassa analysoinnissa hyödynnetään tekoälyä, jonka avulla muodostetaan malli hänen päivärutiineistaan. Mallin avulla Caritas järjestää yksilöllisiä kotihoitopalveluita. Yhteisvoimin Caritas, kolme teknologiayritystä – Haltian, Indalgo ja Kaltiot –  sekä 5G testiverkon asiantuntijat Oulun yliopistosta ja VTT:sta ovat tarttuneet haasteeseen, jolla pyritään lisäämään ikäihmisten kotona asumisen turvallisuutta ja mukavuutta.

9.8.2018 Uutinen

Oulun yliopisto 6G-tutkimuksen kärjessä - "Yliopiston tehtävä on katsoa eteenpäin"

Parhaillaan käynnistyvä Oulun yliopiston 6G-teknologiaan perustuva tutkimusohjelma on yksi ensimmäisistä koko maailmassa. ”Taas joudumme tekemään asioita, joita ei oikeastaan vielä osata. Sehän on tieteen merkitys”, sanoo professori Aarno Pärssinen haasteen edessä.

26.6.2018 Uutinen

Tieteidenvälinen tutkimus näyttää suuntaa 5G:n mikro-operaattoreille  

Viidennen sukupolven mobiiliverkot mahdollistavat pian monia asioita, joihin aiempi teknologia ei pysty. Se myös haastaa uudistamaan liiketoimintamalleja eri aloilla.

18.4.2018 Uutinen

Emeritusprofessori Leppäselle huomionosoitus Japanissa

Oulun yliopiston radiotietoliikennetekniikan emeritusprofessori Pentti Leppänen on saanut tunnustuksen työstään Oulun kaupungin ja Kanagawan prefektuurin yhteistyön eteen.

18.4.2018 Uutinen

Oulun yliopiston langattoman tietoliikenteen 6G-tutkimus on valittu Suomen Akatemian rahoittamaksi tutkimuksen lippulaivaksi

Suomen Akatemia on valinnut Oulun yliopiston johtaman 6G-Enabled Wireless Smart Society & Ecosystem osaamiskeskittymän tutkimuksen lippulaivaksi uudessa kansallisessa tutkimusrahoitusohjelmassa. Lippulaivaohjelman tavoitteena on vahvistaa suomalaisen tutkimuksen laatua ja vaikuttavuutta tukemalla korkeatasoisen tutkimuksen keskittymiä, joihin yhdistyy taloudellista kasvua tukeva ja muu merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Ohjelmaan valittiin nyt kaksi ensimmäistä tutkimuksen lippulaivaa kahdeksanvuotiselle kaudelle.

10.4.2018 Uutinen

CWC hakee tutkimushankkeisiinsa palkallisia kesäharjoittelijoita (3 kk)

Centre for Wireless Communications tarjoaa opinnoissaan edistyneille opiskelijoille kolmen kuukauden palkallisia kesäharjoittelupaikkoja.

Paikat liittyvät CWC-Radioteknologiat ja CWC-Verkot & järjestelmät -tutkimusyksiköissä RF-, radioliityntä- ja verkkoteknologioiden sekä signaalinkäsittelyn alueilla toteutettaviin 5G- ja IoT-tutkimushankkeisiin.

24.1.2018 Uutinen

Korean olympialaisten ja Oulun välille syntyy 5G-verkkoyhteys

Seuraavan sukupolven langaton tiedonsiirtojärjestelmä, käänteentekeväksi luonnehdittu 5G tekee tuloaan. Oulun yliopiston CWC-tutkimusyksikkö on edustettuna 5G-olympiajoukkueessa, joka esittelee maailman ensimmäisen mannertenvälisen, julkisen 5G-verkkoyhteyden.

24.1.2018 Uutinen

CWC:lle haetaan neljää Tenure Track -professoria

CWC:llä on haussa neljä assistant tai associate professor -paikkaa alueilla Convergent IoT Communications for Vertical Systems, Security in Wireless Networks, Design of Radio Frequency Communications Transceiver Systems at mmW and THz Frequencies sekä Focus on Machine-Type Communications.

11.1.2018 Uutinen

6G Flagship jatkoon

Tulevaisuuden tietoverkkoihin kohdistuva Oulun yliopiston hanke-esitys "6G-Enabled Wireless Smart Society & Ecosystem" on päässyt kahdeksan vahvimman joukkoon Suomen Akatemian lippulaivaohjelman valintaprosessissa. Seuraavassa vaiheessa arviointipaneeli haastattelee hakijat ja päätös rahoitettavista 2-4 tutkimushankkeesta tehdään huhtikuun puolessa välissä.

5.1.2018 Uutinen

Sadas tietoliikennetekniikan tohtorinväitös Oulun yliopistossa

Teollisuuden suuri asiantuntijatarve ja teknologian nopea kehitys kasvattavat tietoliikennetekniikan väitöstutkimusten määrää. CWC:llä (Centre for Wireless Communications) tehty alan sadas väitöskirja Oulun yliopistossa tarkastetaan tiistaina 9.1.

4.1.2018 Uutinen

Infotech Oulun uudelle nelivuotiskaudelle kaksitoista tutkimusprojektia

 • Bennis Mehdi, ITEE: Proactive and Context-Aware Networks under Reliability and Latency Constraints: NOOR.
 • Codreanu Marian, ITEE: Sparsity-Aware Online Signal Processing with Compressive Sensing (PROVING).
 • Hadid Abdenour, ITEE: Vision Sensing Technologies for Healthcare Diagnosis.
 • Heikkilä Janne, ITEE: Vision-based 3D perception for mixed reality applications.
 • Jantunen Heli, Kordas Krisztian, Juuti Jari, Myllymäki Sami, Hannu Jari, ITEE: Environment digitisation and interactions by embedded self-sustainable systems – ENTITY.
 • Lehtomäki Janne, Khan Zaheer, Destino Giuseppe, ITEE: IoT Localization Systems Using Shared Access in Radar Bands (IOTRAD).
 • Meglinski Igor, ITEE: TWIsted LIGHT for digital tissue diagnosis (TWILIGHT).
 • Pirttikangas Susanna, ITEE: Personalization, Privacy and Quality Control for MaaS with Blockchain (TrustedMaaS).
 • Riekki Jukka, Sillanpää Mikko, ITEE, FSci: Bayesian Trusted Edge Analytics (B-TEA).
 • Röning Juha, Vainio, Seppo: ITEE, FBMM: Sensor Within: Harnessing Human Biology for Sensing Applications.
 • Saarakkala Simo, Nieminen Miika, FMed: Prediction and decision support systems for knee osteoarthritis.
 • Zhao Guoying, ITEE: Towards Reading Micro-expressions in the Real World.