Uusi laitehankinta laajentaa LTE- ja LTE-Advanced -testausmahdollisuuksia

Tietoliikennetekniikan osastoon kuuluva tutkimusyksikkö Centre for Wireless Communications (CWC) on ottanut käyttöön EB Propsim F8 -radiokanavaemulaattorin ja MIMO OTA -sovelluksen, jotka mahdollistavat langattomien järjestelmien testauksen ja tutkimustyön mahdollisimman realistisissa ympäristöissä. EB Propsim F8 MIMO OTA -radiokanavaemulaattoria käytetään pääosin todellisen käyttöympäristön simuloimiseen langattomissa LTE- ja LTE-Advanced-teknologioissa.

CWC:n asema testauskeskuksena vahvistuu

EB Propsim F8:n avulla pystytään jäljittelemään tarkasti todellisia langattomia ympäristöjä sekä tuottamaan tarkkoja LTE- ja LTE-Advanced-testituloksia. Laitteen hankkiminen parantaa CWC:n asemaa johtavana radiokanava- ja antennitestauskeskuksena. Testilaitteistossa käytetty teknologia on lähtökohtaisesti helppo päivittää tulevaisuuden tarpeita varten, joten se mahdollistaa 4G-testauksen ja myös uusien, tulevien standardien käyttämisen.

Tuoreinta teknologiaa koulutuskäyttöön

Uuden radiokanavaemulaattorin ansiosta opiskelijat voivat tutustua käytännössä uusinta teknologiaa edustavaan testaus- ja mittauslaitteistoon, millaisia langattoman tietoliikenteen maailmanlaajuiset toimijat käyttävät T&K-prosesseissaan.

Tulevaisuuden näkymät 4G:stä eteenpäin

 ”EB:n testausratkaisujen ansiosta CWC vahvistaa asemiaan maailman johtavien tietoliikennejärjestelmien testauslaitosten joukossa ja erottuu entistä selvemmin muista langattoman tekniikan testauslaboratorioista, joilla ei ole 4G- ja 4G Advanced -testausmahdollisuutta”, sanoo CWC:n johtaja Ari Pouttu. ”EB Propsim F8:lla sekä MIMO OTA -sovelluksella CWC voi nyt simuloida kaikkia markkinoilla olevia langattomia teknologioita, kuten LTE ja LTE-Advanced. Lisäksi se tarjoaa alustan, joka on helposti päivitettävissä myös tulevia uusia tekniikoita varten, mikä takaa pysymisemme kehityksen kärjessä vielä vuosien ajan.”

Lataa koko tiedote pdf-tiedostona tästä

Lue lisää EB:n ja CWC:n yhteistyöstä osoitteessa www.elektrobit.com/media/success_stories. Lisätietoja EB Propsimista osoitteessa www.elektrobit.com/ebpropsim.

Viimeksi päivitetty: 23.4.2012