Professorin uutuuskirja johdattaa mobiilipilveen

Tietoliikennetekniikan osaston professori Marcos Katz on kirjoittanut erittäin ajankohtaista aihetta käsittelevän kirjan yhdessä Tanskan Aalborgin yliopistossa työskentelevän kollegansa professori Frank Fitzekin kanssa.

Teos Mobile Clouds – Exploiting Distributed Resources in Wireless, Mobile and Social Networks on ilmestynyt Wileyn julkaisemana helmikuussa 2014.

Kirjassa kuvataan mobiilipilven eli mobiilipäätelaitteiden muodostaman yhteistyöverkon käsitettä. Se sisältää runsaasti esimerkkejä tietoliikenneresurssien yhteiskäytön mahdollistavista mobiilisovelluksista. Mobiilipilvi nähdään maailmaa mullistavana konseptina, joka yhdistää langattomat tietoverkot  ja sosiaaliset verkostot ja luo pohjaa maailmanlaajuiselle moniulotteiselle reaaliaikaiselle resurssipoolille (shareconomy).

Esipuheen kirjaan on kirjoittanut yksi internetin pioneereista, professori Leonard Kleinrock UCLA-yliopistosta USA:sta.

Professori Marcos Katz suosittelee kirjaa tutkijoille, opiskelijoille ja kaikille uusimmista teknologiatrendeistä kiinnostuneille.

Viimeksi päivitetty: 17.2.2014