CWC kouluttaa langattoman viestinnän kaksoismaistereita

Oulun yliopiston Centre for Wireless Communications (CWC) ja Peradeniyan yliopisto Sri Lankassa käynnistävät yhteistyössä uuden kansainväliseen kaksoistutkintoon johtavan maisteriohjelman. Sopimus allekirjoitettiin Sri Lankan Colombossa torstaina 14. joulukuuta. Ensimmäiset srilankalaiset Wireless Communications Engineering -kaksoistutkintoa suorittavat opiskelijat tulevat Ouluun ensi vuoden syksyllä. Vastaava sopimus on solmittu myös thaimaalaisen AIT:n kanssa.

CWC:n ensimmäinen maisteritason kaksoistutkintosopimus avaa mahdollisuuksia tutkimusyhteistyön ja opetuksen laadun kehittämiseen kumppaniyliopistojen kesken.

"Yhdistämme suomalaisen edelläkävijyyden langattomien teknologioiden tutkimuksessa ja teollisuudessa sekä srilankalaiset huippututkijat ja lahjakkaat opiskelijat" kiteyttää professori Nandana Rajatheva CWC:ltä.

Akatemiaprofessori Matti Latva-aho uskoo kaksoistutkintosopimuksen vahvistavan pitkään jatkunutta yhteistyösuhdetta:

"Viimeisen kymmenen vuoden aikana olemme saavuttaneet hyviä tuloksia Sri Lankasta tulleiden tohtorikoulutettavien kanssa. Tämä uusi kaksoistutkinto-ohjelma vie yhteistyön kokonaan uudelle tasolle".

Sri Lankan pääministeri Ranil Wickremesinghe kiitti sopimuksen allekirjoitustilaisuuteen lähettämässään tervehdyksessä isäntäyliopistoa aktiivisuudesta maansa korkeakoulutuksen kehittämisessä:

"Peradeniyan yliopiston teknillinen tiedekunta on tunnetusti korkeakoulutuksen edelläkävijä Sri Lankassa. Tämän ohjelman käynnistäminen epäilemättä merkitsee teknillisen alan korkeakoulutuksen tason ja kompetenssin nousua. Yhteistyö Oulun yliopiston kanssa on todellakin tervetullut askel oikeaan suuntaan. Suomi tunnetaan maailmanlaajuisesti poikkeuksellisen tasokkaasta korkeakoulutuksesta ja johtavasta asemasta langattomissa teknologioissa", hän sanoo kirjeessään.

Professori Kithsiri Liyanage Peradenyian yliopiston elektroniikan ja sähkötekniikan osastosta vahvistaa, että uusi yhteistyö on iso askel kohti avoimuutta sekä kansainvälistymistä ja sillä on suuri merkitys Peradenyian yliopiston opiskelijoille.

Kuva: Sopimus sinetöitiin kädenpuristuksella: Akatemiaprofesori Matti Latva-aho, Oulun ylipisto, ja Professori Lakshman Wijeweera, Deputy Vice Chancellor, Peradeniya University

Vastaavanlainen tuplatutkintosopimus saatettiin virallisesti voimaan  myös Thaimaassa Oulun yliopiston ja Asian Institute of Technology AIT:n välillä 21.12.2017.

Viimeksi päivitetty: 4.1.2018