Uratarinoita

Anna Runtti aloittaa neljättä vuottaan tietojenkäsittelytieteiden tutkinto-ohjelmassa. Annaa alassa viehättävät monipuolisuus, ihmisläheisyys ja tulevaisuuden erilaiset työtehtävät.

– Kenttä on todella laaja. Voin tehdä kaikkea IT-alalla: ohjelmointia, suunnittelua, käyttöliittymäsuunnittelua, Anna luettelee.

Ohjelmointi onkin olennainen osa opintoja. Annalla itsellään ei ollut aikaisempaa taustaa ohjelmoinnissa. Anna voi kuitenkin suositella alaa myös niille, joille ei ole jo vahvaa kokemusta ohjelmointikielistä. Syykin on selvillä.

– Opetus on ollut niin laadukasta, että olen päässyt hyvin mukaan, Anna kehuu.

Ihmistä lähellä

Anna nostaa Oulun yliopiston tietojenkäsittelytieteiden vahvuudeksi ihmiskeskeisyyden.

– Tietojenkäsittelytieteiden opiskelun lähtökohta on ihminen tietotekniikan käyttäjänä. Käyttäjä otetaan huomioon, ihmiskontakti luodaan ja tarkastellaan rajapintaa ihmisen ja tietokoneiden välillä.

Erityisesti Annaa kiehtoo käyttöliittymäsuunnittelu. Graafisesta suunnittelusta kiinnostuneelle Annalle tutkinto-ohjelma tarjoaa kursseja, joissa käydään läpi myös käyttöliittymien visuaalista puolta.

Projektitöiden kautta uran alkuun

Tietojenkäsittelytieteiden opinnoissa tehdään myös isompia projekteja, usein asiakkaan tarpeisiin. Yrityskontaktien ja kokemuksen myötä aukeaa ovia työelämään.

– Projekteista saa näyttöjä työnhakuun. Sitä kautta saa hyvin kesätöitä, vaikkei olisikaan aikaisempaa työkokemusta. Myös lopputyöt voi tehdä asiakkaalle, Anna kertoo.

Valmistuttuaan Anna aikoo suunnata työelämässä muihinkin kuin ohjelmointitehtäviin. Tavoitteessa tukee johtamisen sivuaine, jota Anna lukee Oulun yliopiston kauppatieteellisessä.

Tulevaisuuden tärkein työkalu löytyy kuitenkin korvien välistä.

– Loogista ajattelua tarvitaan, Anna tiivistää.

Viimeksi päivitetty: 15.3.2017