Start Up avaa sähkötekniikan 50-vuotisjuhlavuoden

Nostaako kasvuyrittäjyys Oulun uuteen teknologiaihmeeseen? Miten innovaatioista tehdään businesta? Mistä löytyvät tutkimuslähtöisen liiketoiminnan rahoittajat ja globaalit markkinat? Millaista on olla startup -yrittäjä?

Tule kuulemaan startup-tarinoita ja keskustelemaan ICT-alan kasvuyrittäjyydestä!

Startup-seminaari järjestetään perjantaina 24.4. Oulun yliopiston Saalastinsalissa. Tilaisuus avaa Oulun yliopiston sähkötekniikan 50-juhlavuoden ja on maksuton kaikille ennakkoon ilmoittautuneille.

Seminaarissa esiintyy tämän hetken kenties valovoimaisin bisnesenkeli Inka Mero, joka on siemenrahoitus- ja kiihdyttämöyhtiönsä KoppiCatch Oy:n kautta sijoittajana tai perustajana neljässätoista mobiili/internet-alan palvelu-  tai teknologiayhtiössä. Yksi niistä on nousukiitoinen oululainen Indoor Atlas, jonka perustajan Janne Haverisen kanssa Mero valottaa tutkimuslähtöisen kasvuyrittäjyyden mahdollisuuksia ja haasteita.

Keynote-puhujaksi on lupautunut myös Nokia Säätiön vastikään palkitsema Zach Shelby, jonka Ouluun perustaman startup–yrityksen siivitti maailmanmarkkinoille yrityskauppa teknologiajätti ARM:n kanssa.

Kasvuyritystarinansa seminaariyleisön kanssa tulevat jakamaan myös Codenomiconin Ari Takanen, Spektikorin Iikka Ellilä, Kyyneleen Toni Lindén sekä SelQeen Juuso Nissilä, joilla kaikilla on yhtymäkohtansa Oulun yliopiston sähkö-, tieto- tai tietoliikennetekniikan osastoihin.

Seminaarin järjestää Oulun yliopiston tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta. Seminaarin kieli on englanti.

Katso seminaarin ohjelma

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen

Sähköosaston perustaminen Oulun yliopistoon ja sieltä valmistuneet diplomi-insinöörit ovat olleet Oulun alueen ICT-menestyksen keskeisiä tekijöitä.  Puolen vuosisadan aikana elektroniikka-ala nousi tyhjästä ja  - takaiskuistakin huolimatta - kehittyy edelleen. Avainasemassa on kasvuyrittäjyys, jota Oulun yliopisto pyrkii edistämään aktiivisella toiminnallaan, kouluttamalla huippuosaajia ja tarjoamalla innovaatioympäristön kansainvälisen tason tutkimus- ja kehitystoiminnalle.

Viimeksi päivitetty: 21.4.2015