Tieto- ja sähkötekniikan tiedekuntaan yli 1,5 miljoonan akatemiarahoitus

Oulun yliopiston tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta saa neljä uutta akatemiarahoitteista tutkijatohtoria ja yhden akatemiatutkijan.

Suomen Akatemia julkisti tänään 29.4 rahoituspäätökset tekniikan ja luonnontieteen alojen tutkijatohtorin ja akatemiatutkijan tehtäviin.

Kolmivuotinen akatemiatutkijan rahoitus myönnettiin seuraaville TST:n tutkijoille:

TkT Simo Hosio tietotekniikan osastosta (Joukkoutetut henkilökohtaisen päätöksenteon  tukijärjestelmät.   € 270 364),

TkT Janne  Janhunen tietoliikennetekniikan osastosta (Kehittyneet omaenergiset langattomat sensorit,  € 276 958),  

TkT Jussi Jansson sähkötekniikan osastosta (Erittäin tarkka monikanavainen aika-digitaalimuunnin,  € 283 285)

PhD Gabriela Lorite sähkötekniikan osastosta  (Biofunktionalisoituihin hiilinanoputkiin perustuva kolmedimensioinen hierarkinen tukimateriaali luu- ja rustokudostekniikkaan,  € 262 172)

Viisivuotisen akatemiatutkijan rahoituksen sai

TkT Mehdi Bennis tietoliikennetekniikan osastosta (Kontekstitietoinen heterogeenisten 5G-verkkojen resurssienhallinta, €  434 485).

Tutkimusrahoitusta jaettiin tällä hakukierroksella kaiken kaikkiaan 19 miljoonaa euroa. Vajaa 10 % hakijoista sai rahoituksen.

Tiedekunnan tulokseen voidaan olla hyvin tyytyväisiä. Viime vuosina hakemusmäärä on kasvanut ja rahoitus pienentynyt eli hakemuksia on entistä vaikeampi saada läpi.

Akatemian tiedotteen mukaan hakijat olivat erittäin korkeatasoisia. Hakemukset arvioitiin yli 30 asiantuntijapaneelissa sekä yksittäisiä asiantuntijoita käyttäen. Luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunnan tehtävä ei ollut helppo. Tutkijatohtorin paikkaan jätetyistä 396 hakemuksesta 119 oli arvioitu erinomaisiksi, niistä 38 valittiin. Akatemiatutkijan paikkaa hakeneista 227 hakijasta jopa 96 oli saanut erinomaiset arviot, mutta rahoituksen sai vain 22 hakijaa.

Akatemian rahoittamilta tutkijatohtoreilta odotetaan, että he uudistaisivat tiedettä uusilla tutkimusideoillaan ja kansainvälisillä yhteyksillään. Akatemiatutkijoiksi valituilta edellytetään aikaisempia kansainvälisiä meriittejä ja heidän odotetaan laadukkaalla tutkimustyöllään vakiinnuttavan paikkansa suomalaisessa tiedeyhteisössä.

Viimeksi päivitetty: 1.9.2015