Yliopiston palkinto Matti Latva-aholle ja Juha Röningille

Oulun yliopiston avajaisjuhlissa 31.8.2015 palkittiin kuusi henkilöä avainsaavutuksista. Tieto- ja sähkötekniikan tiedekuntaan tuli kaksi palkintoa:

Sulautettujen järjestelmien professori Juha Röning palkittiin tuloksellisesta väitöskirjatöiden ohjaamisesta Oulun yliopistossa lukuvuonna 2014–2015. Röning on erikoistunut tieto- ja kyberturvallisuuteen, robotiikkaan sekä älykkäiden ympäristöjen tutkimiseen. Hän on toiminut aktiivisesti väitöskirjatöiden pääohjaajana ja viime lukuvuonna hänen ohjauksessaan valmistui viisi väitöskirjaa.

Tutkimusryhmä Radio Access Technologies ja sen johtaja professori Matti Latva-aho palkittiin Oulun yliopiston tutkimustoiminnan resursointia ja kehittämistä edistävästä toiminnasta, erityisesti täydentävän rahoituksen menestyksekkäästä hankkimisesta vuonna 2014.

Latva-ahon johdolla ryhmässä on tehty maailmanluokan tutkimusta langattomista verkoista, luotu huipputason osaamista ja näihin perustuen rakennettu vahvat yhteistyösuhteet merkittävien yritysten kanssa tulevaisuuden langattoman viestinnän ja radioteknologian alalla. Tutkimusryhmä onnistui vuonna 2014 hankkimaan yhteensä noin 1,8 miljoonaa euroa kilpailtua ulkopuolista tutkimusrahoitusta kotimaasta ja ulkomailta.

Viimeksi päivitetty: 4.9.2015