Sähkötekniikan 50-juhlaviikko välkkyy ja säihkyy

Oulun yliopiston sähkö-, tieto- ja tietoliikennetekniikan osastot lahjoittavat opiskelijoilleen ja henkilökunnalleen 1 500 jousiheijastinta. Heijastintempaus järjestetään lauantaisen 50-vuotisjuhlaseminaarin ja Sähköisku50-vuosijuhlan kunniaksi.

Meneillään olevalle juhlaviikolle osui myös voitto Teknologia15-messujen innovaatiokisassa. Ensimmäinen palkinto ojennettiin oululaisille sähkötekniikan opiskelijoille tiistaina Helsingissä.  Jaetun ykkössijan Tietotekniikan ja Elektroniikan seuran kilpailussa saavuttanut opiskelijaryhmä esittelee loistavaa ideaansa, lampunkantaan ruuvattavaa mobiililaitelaturia, 50-vuotisjuhlan ohjelmaan kuuluvassa avoimet ovet -tapahtumassa ensi lauantaina 10.10. kello 10-12. Tällöin sähkö-, tieto- ja tietoliikennetekniikan osastojen ja laboratorioiden toimintaan voi tutustua kaikissa Tietotalon neljässä kerroksessa.

Lauantain juhlaseminaarissa esiintyy kaksi erittäin valovoimaista Oulun yliopiston sähkötekniikan alumnia: pääministeri Juha Sipilä ja Outotechin toimitusjohtaja Pertti Korhonen. Ääneen pääsee lisäksi teekkari vuosimallia '68 Kari Kiiskinen. Juhlatervehdyksen Oulun yliopiston Saalastinsalissa pidettävässä tilaisuudessa esittää myös Nokian Oulun tehtaanjohtaja Erja Sankari. Seminaarin osallistujina on suuri joukko yliopiston yhteistyökumppaneita yrityksistä ja muista elinkeinoelämän organisaatioista. Myös entisiä ja nykyisiä opiskelijoita ja henkilökuntaa on ilmoittautunut seminaariin runsaslukuisesti.

Juhlaesitelmän aiheena on sähkötekniikan osaston kansainvälisyys ennen ja nyt. Hanna Honkamäkilä on tutkinut sähköinsinööriosaston varhaisia vaiheita väitöstutkimustaan varten. Hän osoittaa, että silloisten professoreiden kansainvälisillä verkostoilla oli keskeinen merkitys Oulun yliopiston kasvun ja kehittymisen kannalta. Johdantona juhlaesitelmään kuullaan sähkötekniikan osaston johtajan professori Heli Jantusen katsaus sähkötekniikan osaston ja sen perustalle syntyneiden tieto- ja tietoliikennetekniikan osastojen nykytilanteeseen.

Lauantai-iltana vietettävään Sähköisku50-vuosijuhlaan kokoontuu 450 juhlijaa. Se järjestetään Smart Housen ravintolassa Linnanmaan teknologiakylässä. Järjestelyistä vastaa Sähköinsinöörikilta. Juhlapäivänä julkaistaan myös killan 50-vuotishistoriikki.

Juhlaviikonlopun jälkeen sähkötekniikan 50-vuotisjuhlavuoden tapahtumista on jäljellä vielä valtakunnallisen Tekniikan päivät –kokonaisuuden Oulun tapahtuma, jonka tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta järjestää yhteistyössä Tekniikan akatemian, Tampereen, Helsingin ja Turun yliopistojen sekä muiden Oulun yliopiston teknillisten tiedekuntien kanssa 30.-31.10. Myös Oulun yliopiston abipäivien yhteydessä 11.-12.11. tullaan järjestämään juhlavuoteen liittyvä tempaus.

Viimeksi päivitetty: 7.10.2015