Lukiolaiset tutustuivat sähkötekniikkaan yliopistokurssilla

Joukko Pateniemen lukion oppilaita tutustui syyslukukauden ajan yliopisto-opiskeluun fysiikan valinnaiskurssillaan. Idean isä on yliopisto-opettaja Jari Hannu. ”Esittelimme lukiolaisille monipuolisesti sähkötekniikan eri osa-alueita, niin elektroniikkaa kuin tietoliikennetekniikkaakin. Oppilaat valmistivat ledivilkun, paineanturin ja kidekoneen. Myös sähkömittauksia tehtiin.”

Abiturientti Juuso Kantolan mielestä parasta oli nähdä, millainen paikka yliopisto on ja miten siellä sovelletaan tietoa käytäntöön. ”Pääsimme myös käymään uudessa fablabissa. Näimme 3D-tulostimen ja laserleikkurin aikaansaannoksia.”

Koulukaverit nyökyttelevät. Kaikista on ollut mukavaa päästä välillä tutusta kouluympäristöstä yliopistolle. Ryhmä kävi Linnanmaalla yhteensä viisi kertaa, aina neljä tuntia kerrallaan. Laitteiden valmistuksen lisäksi kurssista kirjoitetaan päiväkirja.

Juuso Kantolalle oma ala on jo selvä: ”Aion hakea Oulun yliopiston tietotekniikan koulutusohjelmaan. Alan monipuolisuus ja hyvät työllistymismahdollisuudet ratkaisivat. Harkitsin myös konetekniikkaa ja lääketiedettä.”

Muut ryhmäläiset ehtivät vielä miettiä opiskelualaansa, sillä heillä on lukion toinen vuosi menossa. Tekniikka tuntuu kiinnostavan useampaa.

Viimeksi päivitetty: 11.12.2015